Domovina

MESIĆ PONOVO SVJEDOK PROTIV HRVATSKE!?

”Stipe Mesić je elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države.”- svojedobno je izjavio saborski zastupnik Miro Bulj za što ga je Mesić tužio za klevetu.

”Mesić svojim postupcima samo potvrđuje sve ono što sam o njemu rekao i iza čega čvrsto stojim. Naime, ponovo je svjedok kontra hrvatske države i to na arbitraži u Parizu u korist Aarona Frenkela koji od Hrvatske traži pola milijarde eura zbog projekta golfa na Srđu. Elementarna nepogoda i krivokletnik uvijek kontra državnih interesa!

Neopisivo sam ponosan što mu se na moj prijedlog oduzeo Ured bivšeg predsjednika pa da barem svoje prljave rabote ne obavlja na grbači hrvatskog naroda!” napisao je Miro Bulj na facebooku.

Kakva je uloga doživotnog bivšeg predsjednika u postupku koji je za razliku od klasičnih sudskih rasprava u pravilu isključuje medijsko praćenje, možemo tako samo nagađati. No, neke činjenice iz recentne povijesti poznate su, primjerice da je upravo Mesić u lipnju 2007. glavnog investitora u golf resort na Srđu, izraelskog biznismena Aarona Frenkela, imenovao za počasnog konzula RH u Izraelu. Nekadašnji naftaš Frenkel se tri godine prije imenovanja za diplomata u Jeruzalemu vjenčao s Majom Brinar, bivšom zamjenicom ministra gospodarstva i članicom uprave hrvatske naftne kompanije Ina koju je dugo vodio Tomislav Dragičević, predsjednik Inine uprave iz kvote HNS-a.

Zeleni aktivisti Mesića su prije 14 godina otvoreno prozivali zbog upliva u dubrovačku investiciju, navodeći kako je Frenkela upoznao s tadašnjim HDZ-ovim premijerom Ivom Sanaderom s ciljem osnaživanja projekta na Srđu. Upozoravali su i kako je golf iznad Grada bio od strateškog interesa Hrvatske narodne stranke kojoj je Mesić pristupio nakon razlaza s HDZ-om.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button