Vjera

Međugorje će uskoro biti proglašeno svetištem !?

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš izrazio je očekivanje kako će svjetski poznato hodočasničko središte Međugorje uskoro biti proglašeno svetištem.

Ja se nadam da će Međugorje biti proglašeno svetištem. Zapravo vjerujem u to, rekao je fra Grbeš u prvom televizijskom intervju za RTV Herceg Bosne u Mostaru otkako je sredinom ove godine izabran za provincijala hercegovačkih franjevaca.

On pritom nije davao ocjene hoće li Crkva priznati nadnaravnost ukazanja Blažene Djevice Marije. Dodao je kako je proglašenje Međugorja svetištem samo pitanje vremena.

Po njegovim riječima Međugorje je najautentičnije u svijetu po ispovijedima.

Autentičnost svjedoka, međugorskih ispovjedaonica već govori o svetištu, istaknuo je.

Izvorište međugorskog fenomena vezuje se uz javna svjedočenja šestero vidjelaca da im se od 1981. ukazuje Blažena Djevica Marija. Zbog njezinih poruka nazivaju je Kraljicom mira.

Mjesna crkva, a kasnije i Vatikan su istraživali taj fenomen. Višečlano povjerenstvo kojega je imenovala Sveta Stolica pod vodstvom kardinala Camilla Ruinija okončalo je svoj rad te je izvještaj dostavilo Kongregaciji za nauk vjere.

Sveta Stolica imenovala je posebnog vizitatora za ovo poznato hodočasničko središte. Na taj se poziciji nalazi nadbiskup Aldo Cavalli.

Papa Frano: “Bog čini čuda u Međugorju. Tamo se događaju brojna obraćenja“.

“Međugorje je milost. U to nema sumnje. Tamo se događaju brojna obraćenja“ riječi su pape Frane koje je u razgovoru objavio svećenik u kojem se i osvrnuo na papinu ljubavi prema Mariji …

Papa Frane je za Međugorje rekao da “Bog čini čuda u Međugorju. Usred ludosti koja je zarobila ljudska bića, Bog nastavlja raditi čuda.”

Ovo su neka od njegovih razmišljanja, a koja je podijelio u razgovoru s fra Alexandrom Awijem Mellom, tajnikom Papinskog vijeća za laike, obitelj i život.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button