Izbor uredništva

Kako se namještaju lažne ankete i istraživanja javnosti !?

Korištenje medija za objavljivanje lažnih rejtinga stranaka ima ozbiljne posljedice na demokratski proces i društvo u cjelini.

Ono što je nastalo kao sredstvo koje bi trebalo informirati, zabaviti i obrazovati, a riječ je o medijima, postalo je sredstvom zavođenja i manipuliranja. 

Svakodnevno u središnjim informativnim emisijama svjedočimo predstavljanju navodnih istraživanja javnog mijenja u kojem i dalje unatoč mnoštvu afera HDZ ima navodno najveću potporu hrvatskih građana. Svatko normalan se pita kako je to moguće?

Odgovor je jednostavan!

Jedan od najsnažnijih oruđa manipuliranja javnošću su postali tzv. neovisni analitičari i ankete o ispitivanju javnog mijenja. Svaki mjesec hrvatskoj javnosti serviraju se rezultati, navodno, znanstveno provedenih anketa o popularnosti političkih stranaka i političara te o važnim društvenim temama.

Ono što iz dosadašnjeg iskustva možemo zaključiti je da te ankete u istraživanju ”javnog mijenja” su isključivo u službi izbornog inženjeringa i medijskih manipulacija. Pokazalo se da izborne ankete u velikom broju slučajeva služe kao snažno propagandno sredstvo moćnih interesnih lobija povezanih s političko-medijskim establišmentom jer se drugačije ne može objasniti takve velike pogreške u rezultatima izbora i anketa i favoriziranje nekih kandidata. Jednostavnije rečeno, ankete su ubojito političko oružje kojim se želi manipulirati masama!

Novac hrvatskih građana (kao u slučaju ureda za obnovu), kao i novac monopolista HEP-a i Hrvatskih šuma (što je isto novac hrvatskih građana), daje se putem nepotrebnih reklama medijima; a mediji naručuju ankete, koje, pak, nemaju veze s istinom, niti s ispravnim znanstvenim pristupom.

Paradokslano je da zapravo mi plaćamo te lažne ankete jer kada plaćamo račune za struju, onda u biti plaćamo i medijske manipulacije korumpiranih moćnika.

Rezultat Plenkovićeve vlade osjećamo u raspadnutom zdravstvenom sustavu, na platežnoj moći, po visokim cijenama kao, raseljavanju hrvatskih građana i katastrofalnoj migranstkoj politici. Doista, kontrolirani mediji i lažne ankete osnovna su platforma vladavine Plenkovića i ostale družine.

Nije ovo ništa novo na europskoj političkoj sceni, jer poznat je slučaj u Austriji prije nekoliko mjeseci, ali upravo u tome je riječ. Nisu Hrvati izmislili korupciju i zlouporabe. Međutim, u uređenim državama postoje tijela koja se bore protiv korupcije i sprječavaju zlouporabe. U Hrvatskoj su nažalost te institucije dio korumpiranog sustava – od DORH-a, SOA-e, do sudstva i policije.

Korištenje medija za objavljivanje lažnih rejtinga stranaka ima ozbiljne posljedice na demokratski proces i društvo u cjelini.

Najnovije objavljene ankete su čista manipulacija, a to anketari i novinari znaju, te unatoč tomu objavljuju lažne vijesti. Motiv za objavljivanje tih lažnih vijesti jest demotivirati ogromnu većinu hrvatskih građana da uopće izađu na izbore. Podsjetimo se samo kako su bili rezultati anketa pred prošle izbore 2020. godine i koji su bili stvarni rezultati. Ankete su SDP-u davali 40 % više mandata nego što su osvojili dok je primjerice MOST osvojio 100 % više mandata nego što su predviđale ankete. I nikom ništa, te anketne kuće nam i dalje plasiraju lažne ankete!

Jer, glasovati za HDZ/SDP/HNS/Možemo je isto kao da Vas netko opljačka, a Vi mu se i dalje divite, u stilu – nema veze što me zlostavlja i pljačka

Pitanje je samo hoće li korumpirani moćnici u Hrvatskoj istim metodama unedogled moći varati hrvatske građane. Nadam se da će na sljedeće izbore izaći ogroman dio onih koji su prestali izlaziti zadnjih godina, i da ćemo maknuti vladajuće strukture(ne samo HDZ) čije zlouporabe i lopovluci ne zaslužuju više naziv zlouporaba i korupcije, već ih slobodno možemo nazvati veleizdajnicima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button