Zanimljivosti

Kako je izgledao Nikola Tesla na 1 od posljednjih fotografija

Ovo je jedna od posljednjih fotografija Nikole Tesle. Tesla izgleda kao ispijeni čovjek umoran od života. Ovaj briljantan čovjek, na žalost, za života nije dobio zasluženo priznanje. Umro je u siromaštvu, jer je sav zarađeni novac uložio u svoje izume, kako bi, kako je sam rekao, “ljudi mogli živjeti malo lakše”.

Preminuo je potpuno usamljen u jednoj sobi u New Yorku. Njegov životni san bio je svijet s ČISTOM obnovljivom energijom koja bi bila besplatna za sve stanovnike zemlje, što bi osiguralo ravnotežu i život u skladu s prirodom. Natjecao se s Edisonom, koji je, kao što znamo danas, ukrao mnoge njegove ideje i izume.

Kako je izgledao Nikola Tesla na 1 od posljednjih fotografija
www.crodex.net

Tesla je ismijavan i diskreditiran u medijima jer njegovi projekti nisu donosili profit i oslobađali ljude od plaćenih izvora energije. Nakon njegove smrti, američka vlada zaplijenila je i uništila sva njegova istraživanja. Teslini izumi i dalje fasciniraju istraživače i znanstvenike.

Direktno ili indirektno izumio je radio, daljinsko upravljanje, robot, neonske svjetiljke i električni motor. Tesla je uvijek govorio o prirodi: “Moramo naučiti dobivati potrebnu energiju bez trošenja sirovina“ jer je htio zaštititi uništavanje i iscrpljivanje prirode. Ne dopustimo da se njegovo ime i djela izbrišu iz povijesti.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button