Domovina

JE LI MILANOVIĆ DOVEO PLENKOVIĆA U PAT-POZICIJU?

Milanović za šefa Vrhovnog suda predlaže suca koji je rekao ‘ne’ bankama, poznatog po presudi protiv osam banaka zbog kredita u “švicarcima”.

JE LI MILANOVIĆ DOVEO PLENKOVIĆA U PAT-POZICIJU? KAKO ĆE PLENKOVIĆ ODBITI SUCA KOJI SE USPJEŠNO SUPROSTAVIO MOĆNIM BANKAMA?

Bivši saborski zastupnik, profesor Ivan Lovrinović oduševljen je novim Milanovićevim kandidatom za predsjednika Vrhovnog suda, Radovanom Dobronićem:”Predsjednik Zoran Milanović napravio je vjerojatno najbolji potez u svome mandatu koji podržavam jer je uglednog suca Radovana Dobronića predložio za predsjednika Vrhovnog suda RH. Nema tko ne zna suca Dobronića po njegovoj, za Hrvatsku, povijesnoj presudi u korist građana potrošača koji su lihvarski i kriminalno oštećeni u slučaju “Švicarac” koju je donio 2013. i to je bila prva takva presuda u EU”- kaže Lovrinović.

SUDAC RADOVAN DOBRONIĆ – NADA ZA PRAVOSUĐE?

“Radovan Dobronić je oličenje suca u svakome pogledu i hrvatsko pravosuđe je i gladno i žedno ovakvih rijetkih ljudi koji imaju i znanje. integritet i hrabrost. Sada ga bockaju u stilu tamo neke godine nije ispunio sudačku normu. To mu tek sada spočitavaju. Bit će tu još podmetanja jer se usudio udariti na banke koje su u stvari prava vlast. Što se tiče suca Dobronića on je svoju normu ispunio zauvijek presudom koju je donio i vratio nadu u domaće pravosuđe. Puna podrška sucu Dobroniću jer je on jedina nada da se pravosuđe stavi na noge i odmakne iz zatvorenoga kruga klijentelizma koje je opasno pustilo korijenje i u pravosuđu” – konstatira Ivan Lovrinović.

DOBRONIĆ PRESUDU PROTIV BANAKA DONIO 2013., TEK 2018. POSTALA PRAVOMOĆNA! PRVA TAKVA PRESUDA U EU VEZANA ZA KREDITE U “ŠVICARCIMA”!

Dobronićeva presuda protiv banaka u slučaju “švicarski franak” je prva presuda u sudskoj praksi u kojoj su potrošači u jednoj kolektivnoj tužbi dokazali da su moćne banke svjesno povrijedile njihova prava.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button