Izbor uredništva

Je li Agenda 2030. manijakalno ispunjenje danog globalističkog obećanja da “nećemo imati ništa i biti sretni” !?

“Što možeš učiniti s luđakom koji je inteligentniji od tebe; koji pristaje saslušati tvoje argumente samo da bi zatim nastavio stajati iza svoje ludosti?” – G. Orwell, 1984

Globalističke centre moći, koji kroje pravovjerje našega doba te sustavno rade na transformaciji naše civilizacije, obilježava korištenje neprohodnog i dosadnog birokratskog govora, orvelovski prozvanog Novogovorom. Takva vrsta izražavanja služi im kao palijativ za lakše široko prihvaćanje njihovih totalitarnih planova i novonormalnih vrijednosti.

Nešto što bi prije koju godinu bilo prozvano protudemokratskim demoliranjem slobode kretanja tako postaje “15-minutnim gradom”, a prisilna segregacija zdravih ljudi “samoizolacijom”.

Krovna deklaracija globalističkih idejnih tvorevina i budućih planova naziva se Agenda 2030., a nju se može promatrati kao savršen primjer orvelovskog Novogovora u praksi. Napisi su to koji na prvu ne zvuče ni manijakalno ni nužno pogrešno, već naprosto strašno dosadno.

Rijetko tko se, stoga, upušta u hermeneutičku analizu takvih utopijskih tekstova, no upravo takav pasivizirajući učinak i jest glavni cilj Novogovora – ubijmo ih dosadom kako naše planove ne bi preispitivali.

Sapere Aude gradi tradiciju odrađivanja upravo onoga od čega mainstream bježi, pa smo s Andrijom Klarićem, aktivistom i važnim domaćim predstavnikom antiglobalističkog pokreta otpora, po prvi puta detaljno rastumačili prava značenja stavaka iz Agende 2030.

Andrija je do sada ugostio niz prominentnih pojedinaca koji su hrabro ustali protiv globalističkih ideja, pa je njihovu krovnu agendu mogao sagledati kroz prizmu saznanja koje je od svojih gostiju dobio. Mi smo se pak sa svoje strane bacili na teorijsku dekonstrukciju i filozofsku analizu napisanoga, kako bismo razlučili što stvarni vlastodršci našeg društva žele učiniti s našim sudbinama.

Je li Agenda 2030. uistinu skup plemenitih ciljeva ili manijakalno ispunjenje danog globalističkog obećanja da “nećemo imati ništa i biti sretni” pogledajte danas u 14h na Z1 televiziji (OVDJE).

Misiju je uredio i pripremio Andrija Klarić, a tekst napisao Sapere Aude.

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button