Zanimljivosti

I glavni urednik Faktografa je svjestan da gotovo nitko ne vjeruje onome što oni objavljuju. I još se time hvale…

Koliko kognitivno limitiran moraš biti na skali od “0” do „glavni urednik Faktografa“ da se hvališ s dokumentom koji doslovno zaključuje da nitko ne vjeruje onome što Faktograf objavljuje i da ih ljudi, ili ignoriraju, ili ismijavaju…napisao je molekuralni biolog Gordan Lauc na društvenim mrežama.

”Naravno možete tvrditi da su svi korisnici Facebooka u Hrvatskoj „krezubi ravnozemljaši“ koji ne razumiju dubinu mudrosti Faktografa, no ipak je puno vjerojatnije da su ljudi shvatili da je Faktograf samo dio propagandne mašinerije na društvenim mrežama i da piše isključivo ono što njihovim nalogodavcima odgovara, neovisno o tome je li to istina, ili nije.

Fantastično je da su u ovoj analizi mene identificirali kao jednog od vodećih širitelja dezinformacija. Svi koji prate moj zid znaju da sam uvijek bio vrlo oprezan i suzdržan u kritici primjene mRNA terapeutika, no Faktograf se ipak sustavno usmjeravao na mene i moje objave je proglašavao lažnim vijestima. Ako sada pogledate unazad zadnje dvije godine, vidjet ćete da su u međuvremenu gotovo sve te moje objave iz kategorije „lažna vijest“ prešle u kategoriju „pa to svaka budala zna“. Nažalost, zbog takvih poput Faktografa te točne informacije su do javnosti došle godinu do dvije prekasno, čime je Faktograf omogućio dodatne profite svojim nalogodavcima.

O propagandnom karakteru Faktografa bi trebali voditi računa oni koji će recenzirati njihovu prijavu na natječaj za financiranje provjere točnosti informacija koji je Hrvatska objavila, iako je lako moguće da se Faktograf neće niti prijaviti, jer je za njih 200,000 eura sića. Njihovi bogati financijeri im to vrlo lako nadoknade…” komentirao je Lauc Gongovo istraživanje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button