Vijesti

Hoće li HEP i ministar Filipović uskratiti vodu Sinjanima?

Ovrhe zbog neplaćene struje dobili Imotski, Vrlika, Sinj, Bulj kaže: ‘To je harač gori od Turaka’

“Taj harač, gori od Turaka”, kaže sinjski gradonačelnik Miro Bulj o rastu cijena električne energije za poslovne subjekte koji je uzrokovao teškoće u poslovanju poduzetnicima i gradskim komunalnim tvrtkama. Najviše pritužbi stiže iz Sinja, njihov Vodovod ne može i ne želi struju plaćati po novoj cijeni pa mu je već stigla ovrha od HEP-a. Ovrhe zbog neplaćene struje dobili su, kako doznaje HRT, i u Imotskome i Vrlici.

Skuplje 500 posto

Što je previše – previše je – žali se sinjski gradonačelnik Miro Bulj. Ogorčen je što je struja Vodovodu i odvodnji – poskupjela za čak 500 posto! Stigla je i ovrha za lipanj – 800 tisuća kuna.

– Prvi je Sinj dobio ovrhu, koji je uredno ispunjao sve svoje obaveze do ovih poskupljenja, to je više nego sramotno. Taj harač, gori od Turaka, ističe Bulj.

HEP posluje na tržištu, a ja im uzvraćam pitanjem zašto taj isti HEP koji je gotovo monopolist oko isporuke električne energije plaća milijune za oglašavanje i pitam koliko je taj isti HEP uplatio medijima i marketinškim agencijama?!

Je l’ to ulog kako bi se moglo gaziti sve one koji se poput mene usuđuju propitivati poslovnu politiku i odluke HEP-a? pita se Bulj.

Koliko taj isti HEP uplaćuje novca odvjetničkim društvima rodijaka, prijatelja i HDZ-ovih igrača koji po stranačkom nalogu idu u harač nad Sinj?!

– Za sedmi mjesec lani smo imali račun od 300.000 kuna, sada malo manje od dva milijuna. Ne možemo jednostavno više, s obzirom na financiranje i ostali rast troškova, nemoguće je platiti taj iznos, tvrdi direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o. Josip Mioč.

Građani Sinja kažu:

– Uništili su cijelo gospodarstvo pa još sad i to da nam unište, malo je gospodarstvenika u Sinju koji rade.

Što kažu u HEP-u

Iz HEP-a poručuju da je ova situacija “rezultat pogrešnih odluka Uprave Vodovoda, kao i gradonačelnika Bulja”.

– Točno je da neki drugi kupci, pa tako i komunalne tvrtke, imaju ugovorenu nižu cijenu opskrbe od sinjskog vodovoda, ali isključivo zato što su na vrijeme ugovorile opskrbu na duži rok. (…) Na taj su način građane zaštitile od poskupljenja komunalnih usluga, navodi se u priopćenju iz Službe za odnose s javnošću HEP-a.

Ministar Davor Filipović kaže kako su Sinjani od listopada prošle godine do srpnja ove – odbili tri ponude za cijenu struje.

– Čija je odluka da se triput odbija potpisati ugovor po znatno nižoj ponudi? Rekao sam, danas je točna cijena 538 eura struje, građani plaćaju 56, a Vodovod Cetinske krajine mogao je imati po 130 da su prihvatili ponudu na vrijeme.

Vlada će, poručio je ministar Filipović, pomoći svima sa sličnim problemima, a s predloženim mjerama u javnost će izaći – uskoro.

Postavljamo pitanje ministru Filipoviću koliko Cetinski sliv ima udjela u dobiti ukupnoj HEP-a, koliki je postotak dobiti s Cetinskog sliva i koliko im vraćaju?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button