Vijesti

HEP POTVRDIO DA JE TOMAŠEVIĆ LAGAO: “Grad nam je naredio da uklonimo mural”

Od 4. lipnja 2021., kada je u Zagrebu Tomislav Tomašević zvani Senf, čelnik Možemo, postao gradonačelnik i preuzeo vlast, u gradu pucaju cijevi, gomila se smeće i nižu se gafovi nove ekstremno lijeve zagrebačke vlasti.

NEZADOVOLJNI Zagrepčani i branitelji sinoć su se okupili ispred precrtanih murala na zagrebačkom Laništu, a stigli su i Bad Blue Boysi, koji su izradili novi mural.

Građani su se počeli spontano okupljati nakon što su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru.

Bad Blue Boysi su kazali da imaju dozvolu HEP-a za crtanje novog murala. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka je jedana zastupnik platforme “Možemo” zatražio uklanjanje murala jer se radi “o osuđenom ratnom zločincu”.

“Uklanjanje murala nam je naložio Grad Zagreb”

O tome se sada oglasio i HEP. U priopćenju ističu da im je uklanjanje murala naložio – Grad Zagreb.

“Zbog velikog interesa javnosti oko uklanjanja murala na trafostanici HEP ODS-a Elektre Zagreb u Ulici Ive Robića u Blatu, k.č.br. 1000/8, upućujemo sljedeće priopćenje:

HEP ODS Elektra Zagreb postupila je sukladno nalogu za uklanjanje murala koji je izdao Grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a po prijavi Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad”, pišu u priopćenju.

“Izdali smo niz dozvola za oslikavanje trafostanice”

Nije bilo dozvole za oslikavanje, pa ih je HEP izdao.

“Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati.

Napominjemo da je HEP ODS Elektra Zagreb izdala niz dozvola za oslikavanje murala umjetničkog sadržaja na trafostanicama,  između ostalog i na temelju suradnje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Udrugom navijača Dinama Bad Blue Boys, s kojima imamo dobru suradnju, a među kojima je i nekoliko murala s motivima grada heroja Vukovara.

Shodno navedenom, otklanjamo odgovornost HEP ODS-a Elektre Zagreb prema građanima i nadležnim institucijama. HEP ODS Elektra Zagreb dužna je postupati po nalogu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet”, stoji u priopćenju Hrvatske elektroprivrede.

Bujanec i Karačić već prezentirali dokumente koje smo objavili jučer

Velimir Bujanec je sinoć u Bujici već prezentirao dokaze kako je laž da je HEP odlučio ukloniti grafite – to je bila odluka grada, i ne samo to, nije se radilo o “pritužbi građana” nego njihovog člana.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button