Izbor uredništva

Gdje nas je Beroševa ”struka” dovela?

U svojim istupima ministar Beroš se učestalo poziva na struku. Kuriozitet je da u engleskom jeziku ne postoji riječ koja odgovara načinu na koji Stožer koristi riječ “struka”. “Slušaj struku”, “struka je rekla svoje”, “struka je razmotrila situaciju”, “struka misli”, “struka će objasniti”, sve je to dio mantre ministra Beroša i Stožera.

Ako niste nikada čuli za tu riječ, mislili biste da je Struka neko eterično biće koje odlučuje, određuje i donosi zahtjeve u odnosu na narod. Ali nam se Struka nikada ne obraća izravno. Struka nam se obraća putem proroka u obliku Beroša i članova Stožera koji zahtjeva da Njoj poklanjamo vjeru. Ponegdje u svijetu možemo naći osobe koje tvrde da Struka zahtijeva drugačije. Ali to su lažni proroci, jedino naš Stožer zna što je prava volja Struke.

Tko je ta struka? Stožer civilne zaštite slovi kao ”stručno zdravstveno epidemiološko tijelo”, pa nam se često govori da zato ono mora donositi odluke, a sabor ih ne može. Ali Stožer nije struka. Stožer je politički imenovana skupina neizabranih dužnosnika, koja održava konferencije za medije u kojima pretežno članovi HDZ-a prezentiraju odluke koje donosi u ime osiguranja javnog zdravlja opravdavajući se “strukom”. To bi donekle bilo u redu da ne donosi odluke koje nemaju smisla i dekrete koji ograničavaju ustavom zajamčena prava i slobode građana.

Prema onome što smo uspjeli identificirati u Stožeru sjedi: pet diplomiranih pravnika, četiri diplomirana ekonomista, dva diplomirana kriminalista, dva inženjera građevine i dva inženjera prometa. Imamo i druge struke poput politologa, inženjera elektrotehnike, seizmologe, fizičare, agronome i što je najvažnije – samo dva doktora medicine.

Postavlja se pitanje kako je Stožer u takvom sastavu pozvaniji donositi stručne epidemiološke odluke od Hrvatskog sabora koji ima legitimitet i kod hrvatskih građana.

Nacija je na početku ovog koronaludila bila uvjerena u mantru “Slušaj struku”. “Struka” je džoker kartica, bezvrijedni i anonimni alibi za nelogičnosti, nedosljednost i neodgovornost Stožera. Iza svake odluke Stožera stoji procjena i odluka “struke”. Ako ispada da time proturiječi samu sebe, građani će se smijati zajedno s vlasti koja joj se smije u facu. A kada ljudima istekne strpljenje, krenut će kazne jer u Hrvatskoj nema odgovornosti.

Ministre, po prvi put od početka ove epidemije poslušajte pravu znanost i STRUKU i ukinite sve mjere i pustite građane da normalno žive.

Naš odgovor na pandemiju do sada je Hrvatski državni proračun koštao preko 50 milijardi kuna, a sve nas zajedno kao društvo i puno, puno više.

Da smo na pandemiju odgovorili normalnim, poznatim i provjerenim metodama kao što je to napravila primjerice Švedska, imali bismo sada novca za liječenja i pravovremene dijagnoze mnogih drugih bolesti, a i umiralo bi nam puno manje ljudi od ovog virusa. Nažalost pandemijski marketing je gurnuo planetu u kaos u kojem svi gubimo, a mali broj “odabranih” se neshvatljivo bogati. Samo u Hrvatskoj svaki dan dajemo desetine milijuna kuna za PCR i antigenske testove.

Već odavno je trebalo proglasiti kraj izvanredne situacije, ukinuti sve mjere i nastaviti normalno živjeti.

SARS-CoV-2 je jako zarazni virus koji se širi aerosolno i njega naprosto nitko i ništa ne može zaustaviti. Sve što možemo je samo malo usporiti njegovo širenje.

Dok smo čekali ”spasonosno” cjepivo usporavanje je možda još imalo nekog smisla, no od kada je cjepiva dovoljno i pojavom varijante Omicrona koja je daleko blaža u odnosu na prethodne varijante virusa, više nema apsolutno nikakvog smisla imati bilo kakve „mjere“.

Kontroverzne Covid-potvrde su posebno besmislene i štetne u svim pogledima (osim za profit Pfizera i industrije testova).To je temeljna logika koju je na globalnoj razini nažalost potisnula glad za profitom, a nažalost u velikom broju slučajeva odluke su donosili (ili savjetovali) upravo oni koji su od tih odluka i profitirali…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button