Vjera

FRA VINKO BRKOVIĆ:”Gospodin neće donijeti odluku umjesto tebe.”

Fra Vinko Brković piše:”Ne boj se donošenja odluka, ako i pogriješiš, imaš mogućnost popravka, sjeti se samo mlađega sina, uvijek ćeš imati komu se vratiti. Odluka današnjega dana je samo na tebi, odvažiti se na put s Bogom ili ne ostaje na tebi, ali znaj da nitko neće moći donijeti tu odluku umjesto tebe. Hrabrost je krepost, moli za nju! Hodaj za Kristom i ne boj se! Put ćeš naći! Istina će ti se darovati. Život ćeš imati ustraješ li do kraja! Hoćeš li krenuti u najveću avanturu života, to ovisi samo o tebi.”

Možeš li zastati i razmisliti? Možeš li uopće razmišljati? Jasno je da imaš misli, svi ih imamo, ali razmišljaš li? Razmišljaš li da konačno odlučiš? Razmišljaš li s ciljem da doneseš odluku ili želiš da netko drugi donese umjesto tebe odluku? Koliko dugo ćeš čekati da ti Gospodin pokaže volju za tvoj život, a zapravo bježiš od jasnih znakova? Gdje ti je hrabrost za učiniti korak naprijed?

Ako ne napraviš nikakav korak, sigurno ćeš pogriješiti, ali ako napraviš korak postoji šansa da ćeš napraviti pomak u dobrome smjeru.

Ako i pogriješiš, možeš se uvijek vratiti i napraviti korak u novome smjeru.Bog ti je dao slobodu i sam jasno o tome progovara preko Siraha: “On je sam u početku stvorio čovjeka i prepustio ga slobodnoj volji njegovoj. Ako hoćeš, možeš držati zapovijedi, u tvojoj je moći da budeš vjeran. On je preda te stavio vatru i vodu: za čim hoćeš pruži ruku svoju. Pred čovjekom je i život i smrt što on više voli, to će mu se dati.” (Sir 15, 14-17).

Gospodin neće donijeti odluku umjesto tebe, tvoja sloboda je nešto najvažnije što imaš i On ti ju neće oduzeti.

Darovan ti je razum i koristi se njime kako bi odluka bila zaista tvoja. Možeš moliti Gospodina da ti pokaže put, ali nemoj očekivati kako će On odlučiti umjesto tebe. Prečesto se bojimo razmišljanja, jer ono zahtijeva donošenje odluke, a odluka podrazumijeva hrabrost. Zato je čovjeku mrsko razmišljati i “prepušta” Bogu to, a zapravo bježi od odluke. Neka ti ne bude mrsko razmišljati, Gospodin ti je dao tu mogućnost i trebaš je iskoristiti!

Odluka današnjega dana je samo na tebi, odvažiti se na put s Bogom ili ne ostaje na tebi, ali znaj da nitko neće moći donijeti tu odluku umjesto tebe.Hrabrost je krepost, moli za nju!

Ne boj se donošenja odluka, ako i pogriješiš, imaš mogućnost popravka, sjeti se samo mlađega sina, uvijek ćeš imati komu se vratiti. Odluka današnjega dana je samo na tebi, odvažiti se na put s Bogom ili ne ostaje na tebi, ali znaj da nitko neće moći donijeti tu odluku umjesto tebe. Hrabrost je krepost, moli za nju! Hodaj za Kristom i ne boj se! Put ćeš naći! Istina će ti se darovati. Život ćeš imati ustraješ li do kraja! Hoćeš li krenuti u najveću avanturu života, to ovisi samo o tebi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hkm.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button