Vjera

Fra Vinko Brković: “Ženo, zašto tražiš slave od ljudi?”

Fra Vinko Brković je franjevac HFP. sv. Ćirla i Metoda i student 4. godine teologije u Jeruzalemu. Trudi se živjeti u skladu sa “Idite po svemu svijetu i propovijedajte evanđelje svemu stvorenju” Mk 16,15. Evangelizaciju smatra primarnim pozivom u životu. U nastavku slijedi objava na njegovom Instagram profilu.

“Ženo, pronađi izvor svoje snage u Kristu uskrslom! Pronađi snagu u euharistiji, toj savršenoj žrtvi koja je usavršila tolike žene i majke! Budi slobodna ženo, budi slobodna i radosna u Gospodinu”, piše fra Vinko Brković .

Ženo zašto tražiš slave od ljudi? Zašto misliš da je tvoja vrijednost u količini novca koji zarađuješ? Zašto ti nije dovoljan osmijeh djeteta, topla riječ vlastitog muža? Tko ti glavu puni da je tvoja vrijednost izvan tvoje obitelji? Tko ti govori da se tvoja ljepota očituje samo u broju kalorija? Zašto majko slušaš glas koji ti govori da je služenje obitelji ropstvo, a slušanje njih sloboda?

Fra Vinko Brković-cijena ljubavi

fra Vinko Brković Priča o muškarcu koji je tražio savršenu ženu - Nadbiskupijski centar za  pastoral mladih

Zašto majko ne vidiš cijenu ljubavi koja se daje za drugoga? Gdje je majko tvoj pogled upravljen? Čiji primjer slijediš? Vidiš li majko primjer Krista koji se u potpunosti dao za drugoga? Vidiš li majko primjer Majke, čiju je dušu probio mač boli? Zašto se ne osjećaš kao kraljeva kći? Zašto nemaš osjećaj kraljevskog dostojanstva? Nije li tvoj Otac Gospodar nad gospodarima, zašto onda tražiti drugoga? Pozvana si biti istinski odsjaj Božjega lica u ovome svijetu. Stvorena si kao jedinstvena, zašto onda želiš izgledati kao one kojima je jedino stalo do tvoga novca? Zašto bježati od obitelji kako bi izgradila ono što će propasti?

Kakav strah od neprihvaćanja mori tvoje srce? Zašto misliš da moraš biti “snažna i emancipirana” kako bi te drugi vidio? Zar će ti društvo dati zagrljaj u tužnima danima? Zar će ti gospodari bdjeti uz krevet kada ti je najpotrebnije? Zašto ženo ne želiš biti majkom? Zašto majko bježiš od vlastitog poziva? Zašto misliš da te nitko ne želi zbog toga što jesi? Pronađi izvor svoje snage u Kristu uskrslom! Pronađi snagu u euharistiji, toj savršenoj žrtvi koja je usavršila tolike žene i majke! Budi slobodna ženo, budi slobodna i radosna u Gospodinu!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button