Zanimljivosti

Crta koja se ne prelazi

U Francuskoj, prema dostupnim mi informacijama, traje velika polemika je li trebalo dati grotesknom muškarcu koji se šminka kao žena, oblači u ženu i stavlja na noge pete od 25cm, tzv. Drag queen Minima – da nosi i pali olimpijsku baklju za koji tjedan u Parizu.

Mnogi sportaši su užasnuti ovim suludim činom, a politička bolesna korektnost dovela je do toga da je dobar dio ljudi u strahu reći istinu o ovom bezumlju, dok drugi kalkuliraju želeći se svidjeti svakome jer valjda misle da je to smisao života, biti sladoled, a ne čovjek s kičmom.

Čitam tako na twitteru o Camdenu Schreineru, posve prosječnom trkaču. Dok ovaj muškarac nije odlučio da mu je bolje biti žena, ako želi osvajati medalje u muškom tijelu. Pa sada obara rekorde. Kao muškarac koji tvrdi da je žena u natjecanju sa – ženama.

Schreinerova ”postignuća” izazvala su bijes zagovaratelja ženskih prava, uključujući Riley Gaines, koja je na svom X profilu objavila: “Ono što se nikad ne događa, ponovno se dogodilo. Muškarac, Sadie (Camden) Schreiner ruši još dva sveučilišna rekorda za žene na @RITtigers. Ženski rekordi ne znače ništa ako ih postavljaju muškarci.”

Morat ćemo shvatiti da će nas diktatura relativizma posve uništiti ako se ne usprotivimo tom ludilu. Da skratim, ti možeš za sebe tvrditi da si bilo što, ali ti to ne daje nikakvo pravo da tražiš za sebe ono što tebi kao takvome ne pripada po tvom habitusu. To je naprosto crta koja se ne prelazi. Jer ako se prijeđe – padamo u provaliju.

Marin Miletić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button