Izbor uredništva

Božinović: Ne ćete moći nigdje bez potvrde! Neka ne ćemo, ali moći ćemo u Međugorje našoj Majci!

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu za medije u kojoj je otkrio kako će se u klubove moći samo sa covid potvrdama, odnosno samo ako ste cijepljeni, preboljeli ste koronu ili imate negativan test.

“Za razliku od prošle godine, danas smo potpuno sigurni da se epidemija neće zaustaviti do jeseni. Zbog toga smo donijeli jasne preporuke, ono što je novo u odnosu na prošlu godinu je da imamo cjepivo, ali i jednostavne mehanizme kako kontrolirati svaki događaj. Covid potvrde funkcioniraju, a svatko tko nešto organizira ne može reći da ne može voditi računa o tome da skenira potvrdu”, rekao je Božinović.

“Klubovi na otvorenom će moći raditi, pod uvjetom da su posjetitelji ili cijepljeni, ili imaju test, ili su preboljeli koronu. Unutarnji prostori su itekako pogodni širenju virusa, a s obzirom da smo u ljetu gdje se više manje sve odvija na otvorenom, ne razmišljamo o unutarnjim prostorima, no ako situacija bude dobra i ako postignemo dovoljnu razinu procijepljenosti, počet ćemo razmišljati i o tome”, poručio je i podsjetio na aplikaciju.

Božinović: Imamo najmodernije printere

Božinović: Imamo najmodernije printere

“Jučer sam kazao kako je jučer ujutro bilo više od 3000 skinutih covid potvrda. Tu se sigurno približavamo brojci od 250.000. Za građane i organizatore sve je dostupno i jednostavno. Cjepivo nije problem, ima ga, ali je jedini izlaz i ove situacije. Covid potvrde se lako mogu izvaditi na e građani. Napravili smo i aplikaciju koju možete skinuti i vidjeti koliko je ona učinkovita. Nitko ne može reći da je to nešto komplicirano. Opremili smo i poslovnice HZZO-a gdje također možete podići potvrdu s najmodernijim printerima kako bismo ubrzali postupak. Digitalna potvrda ne uzima više vremena, a pridonosi tome da osiguramo sigurnu epidemiološku situaciju”, rekao je Božinović.

Dragi čitatelji, naš ministar kaže da je cjepivo jedini izlaz iz ove situacije, a mi vam, dalje u tekstu, donosimo osvrt fra Marija Knezovića na 40 godina ukazanja u Međugorju, gdje je 50.000 hodočasnika došlo da potraži jedan drugi izlaz i jedan drugi lijek za ovo stanje u kojem se nalazimo.

Fra Mario Knezović: ‘Unatoč opskurnim napisima i prešućivanjima ne možete sakriti grad na gori’

Image result for fra mario knezović

U Međugorju je na 40. obljetnicu ukazanja prema nekim procjenama sudjelovalo oko nevjerojatnih 50 tisuća ljudi iz cijelog svijeta što je potpuno nadnaravno i neočekivano u ovo pandemijsko vrijeme. Ipak, dio medija pa ni nekih vjerskih nisu imali potrebu izvijestiti o čudu u Međugorju koje se događalo posljednjih dana ali i punih 40 godina.

Svi smo ugodno iznenađeni. Prema analizama u posljednjih deset godina nikad više vjernoga puka nije bilo na Godišnjicu ukazanja u Međugorju. Silan svijet. Gospa jučer u svojoj poruci reče: „Sotona je jak i svojim prevarama želi odvesti što više srca od mog majčinskoga srca“. U tom smislu je razumjeti one zlonamjerne koji su po nekim portalima i inim medijima željeli zgaditi Međugorje. Gospodo, hoće li vam više biti jasno slijedeće: Mi koji idemo u Međugorje smo oni koji žele Isusu reći kako smo slabi, grešni i trebamo milost Božju!?

Dolje ne idu ni izmanipulirani, ni prevareni, ni intereždžije, ni influenceri, ni naivci, ni primitivne neznalice, ni ruralni nazadnjaci itd. U Međugorje idu grešnici i išli su grešnici koji su spoznali ljubav Božju i nanovo počeli živjeti. Stoga, čude napisi koji su voda na „mlin“ onih koji svakako preziru sve što je vjerničko, crkveno, Božje. Čude i prešućivanja pojedinih portala (od nekih se to ne bi očekivalo) koji se ne usude ni riječi pisati o Međugorju.

Čudi, ili pak ne čudi, kako su se poneki digli na zadnje noge kako bi pljucnuli na ono što je sveto među nama. Grad na gori, svijeća na svijećnjaku, se ne može ne vidjeti bez obzira kolika rušilačka snaga i protivni vjetrovi bili. Više od 50 tisuća vjernika na Godišnjici ne mora biti vijest, ali je činjenica. Mi grešnici u Međugorju smo molili i za vas grešnike koji s prijezirom o nama pišete. U konačnici među nama je samo jedna bitna razlika: Mi koji smo svjesni grijeha, i vi koji toga niste svjesni!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button