Vjera

7 otrovnih stavova kojih se morate odreći u novoj godini

Ovi negativni stavovi se ne bi trebali ponavljati u novoj godini. Ovi stavovi vremenom mogu narušiti Vaš život, i odvesti ga u krivom smjeru…

Toksični stavovi kojih se moramo odreći u novoj godini

1. Ravnodušnost prema Bogu

Iako u svojim srcima znamo koliko nam je potreban Bog svaki dan, druge stvari ponekad izgledaju hitnije. Svaki dan odlučite prvo doći k Njemu, makar i samo na nekoliko trenutaka. Otvorite Bibliju, molite se i nastavite se oslanjati na Njega kroz svaki dan.

2. Ponos

Upravo je to grijeh koji je doveo do Sotoninog pada. U svijetu koji promiče “gledanje na sebe kao broj 1”, moramo se boriti da sebe i svoje potrebe ne stavimo na tron našega srca. Tron pripada Bogu. Zato tražimo Njegovo kraljevstvo i pravednost, a sve drugo će nam se dodati, navodi novizivot.net.

3. Zabrinutost

Kada se suočimo s teškim situacijama, naša je prirodna tendencija često prvo reagirati strahom ili brigom, umjesto da nas pokreće duh vjere. Bog nas uvijek iznova podsjeća u svojoj Riječi da se ne trebamo bojati. Pokušaji da sami nosimo brige ovoga svijeta će nas opteretiti.

Uranjanje u Božju Riječ i razgovor s Bogom, umjesto reagiranja tjeskobnim mislima, promijenit će nas iznutra. S vremenom ćemo početi uviđati da stvari koje su nam nekoć uzrokovale veliki strah više nemaju moć nad nama, jer nas Bog oslobađa od tereta koji nas žele sputavati.

4. Ljutnja

Oštre riječi, omalovažavanje drugih kako bismo sami izgledali bolje, izbacivanje bijesa na sve oko nas, samo nas čini lošima. I zapravo se ne radi o drugoj osobi ili ljudima na koje smo čak i ljuti; radi se o nama, našim vlastitim srcima. Jedini Bog ima moć probiti svu tu tvrdoću. On nas može promijeniti, ako Mu dopustimo da djeluje na tim područjima.

5. Ovisnost

Bog nikad neće tolerirati da u odnosu s Njim bude neka ovisnost. Možda se borite s alkoholom, trošenjem novca na gluposti, klađenjem ili gledanjem pornografije. Donesite pred Boga tu slabost i molite Ga za oslobođenje. Možda vam mogu pomoći molitve na ovom linku.

6. Materijalizam

U svijetu koji toliko cijeni ono što “imamo”, teško je izabrati život u kojem ti stavovi ne utječu na vaš način razmišljanja. Bog nikada ne kaže da su novac i stvari loši; kaže da je “ljubav” prema novcu pogrešna, kada svoju pažnju i obožavanje posvećujemo drugim stvarima.

Neka ova godina bude godina u kojoj ćemo odlučiti živjeti drugačije. Budimo poznati kao veliki darivatelji, umjesto da gomilamo ono što imamo.

7. Neopraštanje

Neopraštanje može dovesti do drugih pogrešnih obrazaca življenja. Često nesposobnost opraštanja izaziva duboki bijes, ponos i tjeskobu.

Lažno mislimo da smo “dobili” osobu koja nas je povrijedila time što smo uskratili oprost … a zapravo smo se “uvalili” u začarani krug zla.

Ovi stavovi i izbori s vremenom mogu postati otrovni za naš duhovni život. Odvest će nas na krive staze i pokušati nas udaljiti od Boga. I premda smo ih često svjesni i znamo da se moramo mijenjati, dopuštamo da se osjećamo bespomoćno ostaviti staru narav. I tako se ciklus nastavlja, a naša srca otvrdnjuju.

Evo istine: naša se nada ne nalazi u našim sposobnostima već samo u Isusu:

  • On razumije naše slabosti i obećava da će nam pomoći.
  • Došao je osloboditi nas od grijeha s kojim se još uvijek svakodnevno borimo.
  • Došao nas je obnoviti i dati nam svrhu.
  • Njegov Duh u nama bit će naš vodič, naša pomoć, na svakom koraku na putu.

Samo moramo slijediti Njegovo vodstvo i željeti prvo živjeti za Njega. Ne dopustite da vas stari načini sputavaju.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
novizivot.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button