NogometZanimljivosti

Zlatko Dalić ima manju plaću od izbornika Srbije! Evo koliko zarađuju izbornici reprezentacija

Znamo da nogometaši koji će nastupiti na Mundijalu u Katru zarađuju astronomske svote novca, ali rijetko kada se priča o zaradi izbornika.

Ipak, to više nije nepoznanica. Na prvom mjestu nalazi se trener Njemačke Hansi Flick koji je s Njemačkom ispao već u skupini SP-a. On zarađuje šest i pol milijuna eura, prema informacijama kojima raspolaže Finance Football. 

Odmah iza njega je Englez Gareth Southgate koji ima plaću od 5.8 milijuna eura godišnje. Zanimljivo je da Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske koji je Hrvatsku odveo na 3 velika natjecanja i na sva tri je prošao grupu po čemu je jedini naš izbornik kojemu je to uspjelo, srebrni sa SP-a 2018. i u polufinalu Lige nacije ima godišnju plaću od 550 tisuća eura, što je primjerice manje i od cifre koju zarađuje trener Srbije. Naime, Dragan Stojković – Piksi godišnje uprihodi 650 tisuća eura. Funkciju trenera srpske reprezentacije obnaša od ožujka prošle godine i jedini mu je uspjeh plasman na SP u Katru .

Dalića pojedinci 5 godina neopravdano kritiziraju, ali ima ono najvažnije, a to je rezultat. Sve ostalo nebitno. Kao i njegovi kritičari.

Kroz posljednjih pet godina koje je Dalić proveo kao izbornik reprezentacije, mnogi stožerni igrači su se oprostili od kockastog dresa. Ivan Rakitić je sve iznenadio nakon što je rekao zbogom kockastom dresu, ali na Dalića ni to nije utjecalo. Napravio je od Matea Kovačića jednog od ključnih igrača reprezentacije i on je svoje igre iz kluba počeo pokazivati i u reprezentaciji.

S vremenom su se u reprezentaciji počela pojavljivati mlađa lica , Dominik LivakovićJoško GvardiolBorna SosaLovro MajerJosip ŠutaloMartin ErlićDuje Ćaleta-CarLuka SučićIvica Ivušić i Josip Stanišić su uz nešto iskusnije Brunu PetkovićaMislava Oršića i Marka Livaju postali bitni igrači reprezentacije.

Igrači predvođeni kapetanom Lukom Modrićem bezrezervno vjeruju u Dalića, vlada veliki nevjerojatan momčadski duh i Vatreni se imaju pravo nadati u nove uspjehe na najvećoj svjetskoj sceni. 

Unatoč svim uspjesima i bogatim ponudama koje je imao , Zlatko Dalić pored svega ostaje i dalje skroman i kršćanski ponizan . Možda je baš ta poniznost ključ njegovog uspjeha? I dok god bude takav, ostat će na vrhu pa i onda kada izgubi utakmicu!

“Tri dana – 120 km. Hvala ti Majko Božija za sav blagoslov! U tebe se Gospodine uzdam !” napisao je Zlatko Dalić nakon tri dana pješačenja u Međugorje

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button