Izbor uredništva

Zašto novinari i političari ne bi trebali pozivati ljude da se cijepe!?

U jučerašnjoj emisiji Nedjeljom u 2 voditelj Aleksandar Stanković je nekoliko puta inzistirao od Mire Bulja da pozove građane da se cijepe. Osim što je potpuno pogrešno i deplasirano od političara tražiti da pozivaju građane da se cijepe ili da se ne cijepe to može biti i kontraproduktivno.

Naime ako se netko prostituirao u ovoj pandemiji to su političari i novinari koji su svojim lažima i manipulacijama upravo doveli do toga da im ljudi ne vjeruju i na njihove pozive će čak uraditi i suprotno .Koje kompetencije ima jedan Aleksandar Stanković,Miro Bulj ,Vlatka Pokos ili Zoran Šprajc da poziva ljude na nešto što uopće nije u njihovim kompetencijama.

Političari a i novinari bi trebali napokon početi svoje građane tretirati kao odrasle osobe koje mogu na osnovu informacija koje su im prezentirane sami donijeti odluku za koju misle da je najbolja u njihovom interesu. Stoga svi političari bi trebali jasno komunicirati da je to stvar punoljetne osobe i njezinog izabranog obiteljskog liječnika koji ima uvid u zdravstveni karton te osobe. Osobni liječnik je taj koji nekome daje preporuku da se cijepi odnosno da se ne cijepi na temelju procjene individualnog rizika. Punoljetna osoba na kraju odlučuje!

Sve ostalo je jeftini populizam! Posao političara je govoriti o zakonitosti, o ustavnosti , o ljudskim pravima…

Namjerno se u javnom prostoru baca magla na način da se sve to skupa svodi na političare navodno vaksere i političare antivaksere. Namjera je pod krinkom borbe za život i zdravlje građana ubiti važne rasprave, uvesti jednoumlje na način da se jedne omalovažava, a druge uzdiže.

Tko relativizira idiotske i besmislene mjere koje nigdje nisu dale rezultata taj je po njima za smrt građana! Pročitana su knjiga! Pokazatelj tog ludila su inkvizicijski procesi koje liječnička komora pokreće protiv svojih kolega i današnji vapaj novinarke Sanje Modrić da mediji trebaju ignorirati sve koji drugačije misle! Poznavajući totalitarni mentalitet bivše partijske novinarke Sanje Modrić to nas niti ne čudi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button