Domovina

Zadravec na javnom saslušanju pokazala dokaze o korupciji u KBC-u!

Danas se održala sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na sjednici je, među ostalim, organizirano javno saslušanje smijenjene predstojnice zavoda za Radiologiju KBC Sestre milosrdnice Dijane Zadravec vezano uz prijavu o nepravilnostima u radu tog KBC-a.

Ja mislim da ugledu KBC-a štete oni koji korupciju čine i oni koji je zataškavaju, rekla je Zadravec na saslušanju.

“Zadnjih tjedana dana, otkako je poznato da ću govoriti pred nacionalnim vijećem, od posrednika sam dobila prijetnje da ću, ako nastupim, dobiti izvanredni otkaz”, kazala je.

“Moja borba protiv korupcije traje 5 godina, od tada traje moj progon i zlostavljanje. Na temelju krivotvorenih dokumenata krao se novac poreznih obveznika, sve sam to prijavila. Moja borba je počela prije 5 godina, a ne prije godinu dana. Ravnatelj Zovak sve je zataškao. Kad sam to saznala, sve sam prijavila DORH-u i gospodinu Dulibiću. Krajem 2019. lažno sam optužena od strane gospođe Primorac, koja je namještala natječaje. O tome sam isto obavijestila ravnatelja Zovaka”, rekla je Zadravec

“Na Klinici se događaju dva paralelna procesa” naglasila je Zadravec

“Otkrila sam da se na Klinici događaju dva paralelna procesa. Vidjela sam dokumente na kojima se na mjestu gdje se treba nalaziti moj potpis nalazi potpis doktora Kolauseka. Kad bi se napravio zahvat, ispunjavali bi se obrasci, to su radili Kolausek i Čulo. Takvo djelo zove se krivotvorenje isprave. Takve krivotvorene obrasce slali su u faktornu službu, koja je na temelju samo njihovog potpisa izrađivala račun prema HZZO-u. Potom bi opet služba slala njima na potpis. Nitko te račune nije provjeravao, nego samo jedan od ove dvojice liječnika”, tvrdi Zadravec i dodaje da ima dokumentaciju o tome.

“Drugi proces za koji sam saznala je bilo slanje ponuda za utrošeni materijal na prezime svakog pacijenta. Ponude bih ja slala Zovaku, on bi ih odobravao i po njima bi se plaćalo dobavljačima. Imam više stotina takvih ponuda doktora Kolauseka. Zadnji natječaj za nabavu materijala proveden je 2019. godine. Cijele 2020. posluje KBC s istim dobavljačima bez javnog natječaja. To je neovlašteno poslovanje”, rekla je Zadravec.

Nikola Grmoja je zatražio hitno očitovanje DORH-a i USKOK-a kako bi se konačno utvrdila istina. 

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button