Zanimljivosti

U dobi iznad 30 godina, veća zaraženost covidom cijepljenih nego necijepljenih

“U kolovozu je javno zdravstvo Engleske objavilo podatke koji pokazuju da cijepljenje ne štiti značajno od infekcije Covidom, a prijenos i zaštita su uspjeli na oko 17 posto za starije od pedeset godina. Kao što sam tada primijetio, to bi značilo da cijepljeni i necijepljeni predstavljaju usporedivu opasnost jedni za druge. Stoga su sve sheme Covid apartheida neosjetljive.

Stopa zaraze Covidom na 100.000 sada je veća među cijepljenima nego necijepljenima

Svježije informacije učvrstile su ovaj zaključak od ljeta. U svakoj dobnoj skupini starijoj od 30 godina u Ujedinjenom Kraljevstvu, stopa zaraze Covidom na 100.000 sada je veća među cijepljenima nego necijepljenima.

Doista, u kohortama u dobi između 40 i 79 godina, stope infekcije među cijepljenima su više nego dvostruko veće nego među necijepljenima”, objavio je Lionel Shriver u kolumni za britanski The Spectator a prenosi narod.hr te zaključuje kako bi se vlada trebala odvojiti od produkta (cjepiva), ali se odvojila od činjenica.

Podsjetimo, Velika Britanija je još u drugoj polovici listopada objavila da ima najveći broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u tri mjeseca iako je s dvije doze bilo cijepljeno 67,5 posto stanovništva, odnosno 45,4 milijuna ljudi.

Britanija je u tom trenutku posljednje mjere socijalne distance ukinula 19. srpnja, kada je barovima i restoranima dopušten rad s punim kapacitetima, a svoja su vrata ponovo otvorili i noćni klubovi.

U dobi iznad 30 godina, veća zaraženost covidom cijepljenih nego necijepljenih
www.crodex.net
Foto jutarnji list: 19 srpnja Britanjija ukinula sva ograničenja

Broj novih slučajeva zaraženih koronavirusom počeo je rasti od rujna

Broj novih slučajeva zaraženih koronavirusom počeo je rasti od rujna kada je počela nova školska godina, a tada se tvrdilo kako studije pokazuju da se zaraza nastavlja širiti među djecom unatoč padu broja zaraženih među odraslom populacijom. No čini se kako to više nije točno prema najnovijim podacima.

Broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Britaniji među najvišima je u svijetu, a u posljednjih mjesec dana preminulo je oko 10.000 ljudi, dok je sveukupno preminulo oko 144.000 ljudi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button