Vjera

Svi su se uzbunili što je Papa Franjo osobno smijenio biskupa Stricklanda. Reagirao i poznati biskup…

Svi su se uzbunili što je Papa Franjo osobno smijenio biskupa Stricklanda … pa biskup jednostavno nije bio “inkluzivan”. Nije dopuštao da se ovce i vukovi druže …

Jest papa malo poranio, ali očito se drži one Izaijine (11, 6) “Vuk će prebivati s jagnjetom, ris ležati s kozlićem…”

Na ovu smjenu je reagirao na svom Facebooku i Athanasius Schneider, ORC (rođen kao Anton Schneider 7. travnja 1961.) katolički prelat koji služi kao pomoćni biskup Astane u Kazahstanu.

Član je Redovnog kanonika Svetog Križa iz Coimbre. Poznat je po zalaganju za liturgijske tradicije i prakse Crkve prije Drugog vatikanskog sabora i po prosvjedu protiv određenih trenutnih politika, uključujući neke povezane s papom Franjom.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Jedina optužba koja će sada sigurno osigurati oštru kaznu je pažljivo čuvanje tradicije očeva. “ Ove riječi svetog Vasilija (Ep. 243) mogu najprikladnije ilustrirati svrgavanje biskupa Tylera, TX/USA, njegove ekselencije Josepha E. Strickland.

Svrgavanje biskupa Josipa E. Stricklanda označava crni dan za Katoličku crkvu našeg dana. Svjedoci smo očigledne nepravde prema biskupu koji je svoju dužnost obavljao u propovijedanju i obrani parrezijom nepromjenjive katoličke vjere i morala te u promicanju svetosti liturgije, posebice u pamtivječnom tradicionalnom obredu mise.

Svi razumiju, pa čak i proglašeni neprijatelji ovog biskupa Ispovjednice, da su optužbe protiv njega u konačnici nepodnošljive i nesrazmjerne te su korištene kao dobrodošla prilika da se utiša neugodan proročki glas unutar Crkve.


Ono što se dogodilo Biskupima tijekom arijevske krize u 4. stoljeću, koji su svrgnuti i protjerani samo zato što su neustrašivo propovijedali tradicionalnu katoličku vjeru, opet se događa u naše vrijeme. Istovremeno nekoliko biskupa, koji javno podupiru herezu, liturgijska zlostavljanja, rodnu ideologiju i otvoreno pozivaju svoje svećenike da blagoslove istospolne parove, ni najmanje nisu nametnuti niti sankcionirani od Svete Stolice.


Biskup Strickland će vjerojatno ući u povijest kao “Atanazije crkve u SAD-u”, kojeg, za razliku od svetog Atanazija, ne progoni svjetovna vlast, već nevjerojatno od samog pape. Čini se da je svojevrsna “čišćenje” biskupa, koji su vjerni nepromjenjivoj katoličkoj vjeri i apostolskoj disciplini, a koja već neko vrijeme traje, dosegla odlučujuću fazu.


Neka žrtva, koju je naš Gospodin tražio od biskupa Stricklanda, donese obilje duhovnih plodova za vrijeme i vječnost. Biskup Strickland i ostali vjerni biskupi, od kojih je već zatraženo da podnesu ostavku, koji su trenutno marginalizirani ili koji će biti sljedeći u der redu, trebaju u svoj iskrenosti poručiti papi Franji: “Sveti Oče, zašto nas progoniš i tučeš?” Pokušali smo učiniti ono što su nas sve svete Pape tražili?

S bratskom ljubavlju prinosimo žrtvu ovakvog progonstva i progonstva za spas duše tvoje i za dobro stanje Svete Rimske crkve.

Doista, mi smo tvoji najbolji prijatelji, Presveti Oče! “

Atanazije Šnajder, pomoćni biskup Svete Marije u Astani

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button