Vijesti

POPIS 2021.: porazni prvi rezultati popisa stanovništva

Manje nas je za gotovo 10% (preciznije -9,25%, odnosno -396.360 osoba)! Hrvatski političar danas nema kapaciteta, želje ni ambicije za dugoročne projekte, a hrvatski birač za njih više nema strpljenja. Međutim, gledajmo to s pozitivne strane – što nas je manje, prije ćemo svi dobiti “radno mjesto” u javnoj upravi, tu državnu sigurnost za kojom većina Hrvata čezne…

Republika Hrvatska ima 3,888.529 stanovnika, prvi su službeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Broj stanovnika tako se od 2011. godine smanjio za 396.360 osoba, odnosno za 9,25 posto.  Najmanji pad stanovnika zabilježen je u Grad Zagrebu, a najveći pad bilježi Vukovarsko-srijemska županija. Nakon nje slijede Sisačko-moslavačka i Brodsko-posavska županija. Dvanaest županija zabilježilo je pad veći od 10 posto, prenosi Vecernji list.

Prema prošlom popisu stanovništva, provedenom od 1. do 28. travnja 2011. godine, Republika Hrvatska imala je 4,284.889 stanovnika, od toga 2.066.335 muškaraca (48,2%) i 2.218.554 žene (51,8%).

Poređenje sa zadnjim popisom iz 2011.g.

popis 2021,
slika: promjena broja stanovnika u odnosu na 2011.g./ Foto: snimka zaslona Večernji list

Komentar Mate Mijića

Gledajmo to s pozitivne strane – što nas je manje, prije ćemo svi dobiti “radno mjesto” u javnoj upravi, tu državnu sigurnost za kojom većina Hrvata čezne…

Šalu na stranu, ovi podatci govore sve što treba znati o našim političkim elitama od kraja rata do danas. Ljudi koji su dobili povjerenje brinuti se o dobrobiti nacije, pobrinuli se isključivo za sebe i svoje, a politika je od vizije i dugoročnog predanog rada na njezinom ostvarenju pretvorena u dnevnopolitičku kaljužu.

Hrvatski političar danas nema kapaciteta, želje ni ambicije za dugoročne projekte, a hrvatski birač za njih više nema strpljenja. Instant politike, brza rješenja, dodvoravanje biračima, emocionalne ucjene, isprazni novogovor i kultni rejting vladaju političkom sferom. Danak plaćamo doslovno u krvi.

Neka nam je Bog na pomoći.

Trebat će nam…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vecernji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button