Izbor uredništva

Petar Vidov i Faktograf ponovno brane “pandemijsku mafiju” i “covid-kartel”

Već smo više puta pisali o aktivističkom portalu Faktograf.hr i njihovom kontroverznom glavnom uredniku Petru Vidovu koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak, a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž! Moćni Faktograf je dio globalne mreže za provjeru činjenica koji od strane Facebooka ima ovlasti odlučivati o ‘istini’ te ograničavati Facebook objave koje se ne uklapaju u njihov narativ. Nasilnik, zlostavljač, tlačitelj se iživljava nad medijima i ljudima s kojima se ne slaže i pritom uživa u tome. 

Recimo, potpuno nekvalificirani Petar Vidov piše pamflete iz epidemiologije, zaključuje sulude stvari (recimo, da se ne smije reći da djeca zaražena ovim virusom možda neće napuniti odjele intenzivne – odnosno implicira da će sigurno popuniti) i onda harači. Tako sjede na dva stolca, ”fact-checker” Faktograf se skriva iza rubnog portala Faktografa koji nitko ne čita.

Najnoviji pamflet i primjer kako Faktograf radi donosimo u nastavku :

Pamflet Faktografa obogaćen uvredljivom fotomontažom

Dakle Faktograf, s potpisom glavnog urednika Petra Vidova osobno, objavljuje propagandni pamflet o tome da Nenad Bakic i Gordan Lauc nisu pružili nikakve dokaze da postoje “pandemijska mafija” i “covid-kartel” iako postoji desetine njihovih objava upravo o tome.

Temeljem tog pamfleta (obogaćenog uvredljivom fotomontažom), proglašava lažnom vijesti čitav niz njihovih objava i praktično eliminira vidljivost njihovih objava.

Srećom, s time kasne jedno dvije godine, jer je odlučujuća “bitka” oko uvođenja raznih “strogih mjera” u Hrvatskoj bila prije više od dvije godine i nisu nam uspjeli nametnuti sve sumanute zabrane koje je imala većina drugih zemalja.

Nije nam baš jasno zašto se ovih dana događa sve što se događa. Vjerojatno je u pitanju samo strah nekoliko moćnih pojedinaca (poput glavnog urednika Faktografa, te vodstva HUBOL-a i HLK) da se krug istraga steže oko njih. Lavinu je pokrenula stranica pandemija.hr koju je pokrenuo Nenad Bakić kako ne bismo zaboravili što su nam sve u protekle tri godine radili i pokušali uraditi.

Pandemijska interesna skupina koja ima svoje pipke koruptivne hobotnice svugdje poput neke zločeste imperije, da se slikovito izrazim pokušava uzvratiti udarac.

Ekipa koja je govorila da je cijepljenje opasno kao pijenje vode, ekipa koja je zagovarala strogi lockdown, ekipa koja je nametala maske (kirurške i platnene) koje ničemu ne služe, ekipa koja je nametnula covid potvrde i time omogućila širenje virusa po bolnicama i umirovljeničkim domovima, ekipa koja je lagala da je cjepivo (koje to nije) 100% sigurno, ekipa koja je tražila da se bockaju male bebe, djeca i mladi (koji imaju smrtnost od virusa co. 0,004% i to ubrojivo SA i OD virusa), ekipa koja je sportašima zabranila treniranje na vanjskim terenima, koja je jedriličarima zabranila jedrenje, ekipa koja nije komentirala izjavu čelnih ljudi Pfizera da NIKADA nisu radili testiranja-istraživanja o sprječavanju širenja virusa cijepljenih, ta ekipa koja je u najmanju ruku vrlo upitnog morala, a kako neki govore – dobrano podmazana sada diže kaznene prijave protiv Gordana Lauca i Nenada Bakića jer su “tijekom pandemije kontinuirano iznosili netočne tvrdnje koje su omalovažavale opasnost od koronavirusa”.

Lauc i Bakić su dovoljno pametni, dovoljno hrabri i imaju dovoljno novca da će se moći pravno obračunati s raznim korona kartelima i sa faktografom.

Mi se samo nadamo da ovo nije priprema na nekakvo novo izvanredno stanje u kojem žele imati potpunu kontrolu nad javnim prostorom…

Svakog čovjeka zainteresiranog za slobodu govora i mišljenja u Hrvatskoj trebala bi zbrinuti činjenica da udruga koja se bavi slobodama govora i medija te građanskim slobodama – GONG, nastoji smanjiti doseg vijesti pojedinih portala, odnosno cenzurirati ih, jer im se ne sviđaju njihove potkrijepljene tvrdnje i stavovi ili uređivačka politika.

U Hrvatskoj postoji Zakon o medijima a Petar Vidov/Faktograf su čisti pokušaji instalacije Ministarstva istine mimo svih Ustavnih načela RH.

Najveći lažovi i manipulatori u zemlji su upravo Gong i HND koji su napravili Faktograf pa oni uz sumnjive izvore financiranja određuju što je istina, a što nije istina u Hrvatskoj.

Faktograf nema veze s novinarstvom i to već svi u Hrvatskoj znaju, a nažalost nitko se time u politici ne bavi.

Narodu je dosta cenzure na društvenim mrežama i aktivističkog portala koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak, a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž!

Mislim da je krajnje vrijeme da se DORH konačno PONOVO uključi u istragu, ali ne samo farmaceutske industrije i liječnika nego i Faktografa i njihovog glavnog urednika!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Gordan Lauc

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button