Zanimljivosti

Penava odgovorio Plenkoviću: Dragi vođo, od danas se zovemo Mouvement patriotique. A evo i zašto

Nakon što je Veliki vođa u Splitu opetovano i na osobito drzak način, tisućama naših članova u Domovini i iseljeništvu osporio pravo čak i na ime stranke – Domovinski pokret, odlučili smo detaljnije proanalizirati njegove stvarne motive…

Gospodine magistre pravnih znanosti, voljeni naš Veliki vođo, ako baš inzistirate, naše ime – Domovinski pokret, u buduće možemo izgovarati na Vama mnogo bližem i dražem, francuskom jeziku – MOUVEMENT PATRIOTIQUE! Sigurni smo da nas u tom slučaju više nećete prozivati i dopustit ćete da se koristimo našim imenom! Iskreno nam je žao što smo dosadašnjim propustom obezvrijedili sve ono veliko i vrijedno što ste, boraveći u Parizu, dali našoj Domovini!

Prošli ste zaista velike muke, posebno kada ste jednom prilikom uzeli taksi ispred Notre-Damea i onda Vas je vozač, koji je tek doselio u Pariz, pogreškom odvezao u Saint-Cloud, umjesto do Champs-Élyséesa! Za Vas je to bila prava ratna avantura jer taksi tamo niste mogli dobiti, pa ste pješačili i zakasnili na važan prijem, a najgore od svega je što Vam se ohladio croissant, piše u priopćenju Domovinskog pokreta.

Upravo zahvaljujući Vašoj ratnoj pariškoj drami, danas tako dobro poznajete sudbinu Ukrajinaca, ali ne onih s prve linije u Donjecku, već Vaših kolega, suboraca iz francuskih skijališta, udaljenih 5 tisuća kilometra od fronta. Vaša ljubav prema patnji ukrajinskog naroda je tolika da čak i Božić slavite s onima koji podržavaju rusku invaziju i šalju pomoć bratu Kirilu, a nedavno su odlikovali i Šešelja, koji je na istim proruskim pozicijama.

Gospodine magistre pravnih znanosti, voljeni naš Veliki vođo, upravo zbog toga što ste tako srčano branili Domovinu, mi u MOUVEMENT PATRIOTIQUE (na hrvatskom: Domovinski pokret) smatramo da svoj krvavi ratni put svakako trebate podijeliti s generacijama koje dolaze te da on mora biti ispisan zlatnim slovima ne samo u povijesti, već u jednom monumentalnom djelu važnom za europsku budućnost! Urednik knjige o ratnom putu našeg premijera svakako treba biti Frka Petešić, a autor predgovora Kruno Katičić i roman će postati svjetski hit, a Andrej Plenković opasna konkurencija Frédéricu Beigbederu.

Upravo je francuska borbena epizoda iz burne biografije našeg Velikog i voljenog vođe, jedan od glavnih razloga zbog kojih MOUVEMENT PATRIOTIQUE (na hrvatskom: DOMOVINSKI POKRET) podupire i ulazak Hrvatske u Schengen. Hrvatima je zaista važno da bez ikakve kontrole mogu ulaziti u Francusku, a još je važnije da nam iz Pariza, naročito iz Saint-Clouda, bez provjere dokumenata na izbrisanoj granici dolaze militanti, koji su isto tako bez dokumenata, kao ilegalni migranti prelazili europske granice, a sada žare i pale po francuskim gradovima i obračunavaju se s tamošnjom policijom.

Koliko je godina isporuke hrvatske suverenosti Bruxellesu zapravo bila uspješna i važna, najbolje govori čestitka estonske premijerka, Kaje Kallas, našem Velikom i voljenom vođi. Sigurni smo da će s jednakom radošću Andreja Plenkovića izljubiti i izgrliti i brojni Hrvati, kojima je nakon ukidanja kune i uvođenja euro-federalne valute poskupio kruh i smučio im se cijeli život. Hvala Vam magistre pravnih znanosti, što ste uveli euro usred ovakve inflacije i krize! Predlažemo trgovcima koji nisu razumjeli Vaše dobre namjere i drastično su podigli cijene nakon uvođenja eura da se iskupe velikim plakatima na svojim centrima – s Vašim likom!

Jer kad već lik Andreja Plenkovića, umjesto Tesle nije na novčiću od 50 centi – da Veliki vođa kod dragog mu Pupovca iz blagoslovljenog božićnog kruha izvuče sam sebe, onda neka barem bdije nad tisućama sretnih kupaca kojima je godina isporuke donijela poskupljenja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
teleskop.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button