Vjera

NEVJEROJATNO ŠTO SE DOGODILO U OVOJ KATEDRALI: Zazivali su strana božanstva čudnim amblemima, plesom i bajanjima kako bi posvetili oltar Pachamami i silama tame

Nadbiskup Carlo Maria Viganò uputio je ukor američkom biskupu koji je ranije ovog mjeseca dopustio izvođenje poganskog rituala u njegovoj katedrali.

Nadbiskup je rekao da “šamanska ceremonija oskvrnjuje(d) katedralu Gornje biskupije (Wisconsin) na sam dan na koji je sveta krizma posvećena”.

Na društvenim mrežama Viganò je osudio ceremoniju kao svetogrdni čin, dok je prelata koji je to dopustio nazvao “jadnim službenikom ekumenske religije”. “Šamanski obred… predstavlja svetogrdni čin koji oskvrnjuje katedralu Gornje biskupije (WI) na sam dan na koji je sveta krizma posvećena”, stoji u objavi. “Ovo čini biskupa Ivana Powersa, nazočnog obredu, odgovornim za vrlo ozbiljno svetogrđe i za skandal izazvan prisutnima.

“Ovo nije nasljednik apostola, već sluga masonerije”, nastavio je.  Inače, Viganò je bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Državama. Poznat je po svojim oštrim komentarima o Vatikanu. Također, nedavno je otvorio kuću za formaciju u Italiji kako mladi svećenici ne bi bili podvegnuti učenju Drugog vatikanskog sabora, kao i utjecaju pape Franje. “Generacija Drugog vatikanskog sabora, sterilna i stara, ide prema zalasku”, smatra. 

Powers je prethodno služio kao dijecezanski upravitelj pod biskupom Peterom Christensenom sve dok nije premješten u Boise, Idaho. Godine 2020. Christensen je zabranio svećenicima služenje mise okrenuti prema tabernakulu. Također je zabranio pričest. U prosincu 2023. Powers je izdao izjavu punu potporu Fiducia Supplicans, vatikanskom dokumentu koji poziva na blagoslov homoseksualnih parova.

Što se dogodilo tijekom liturgije

Inače, krizmenu  svetu misu održanu 19. ožujka, na blagdan svetog Josipa, predvodile su žene, a nije poznato provode ga svake godine ili su bile pozvane samo ove godine. “Zazivali su strana božanstva čudnim amblemima, plesom i bajanjima kako bi posvetili oltar Pachamami i silama tame. To je čin duhovnog bluda koji čine predstavnici Mističnog Tijela Kristova, što ga čini teškim grijehom”, stoji u objavi nadbiskupa.

Nadalje je primijetio da je  kler koji će koristiti ulja posvećena tijekom liturgije u stanu smrtnog grijeha. “Nikad nitko nije čuo za tako neopisiv grijeh kakav se dogodio, a budući da Vatikan to potiče u cijelom svijetu, ljudi misle da je to samo ekumenska gesta milosrđa. Istina je da ne postoji ništa na zemlji tako nemilosrdno da bi osudilo na vječnu vatru cijelo vaše svećenstvo i sve vaše ovce. To ih čini Sotoninim slugama, i poput njega, ubojicama duša”, zaključio je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button