Domovina

NAJVEĆI ANTIHRVATSKI PORTAL INDEX PONOVNO GNJUSNO LAŽE!

Najveći antihrvatski medij ikada, Index.hr, svakodnevno izbacuje na stotine laži. Ovaj skup mrzitelja Hrvata,katoličke Crkve i svega normalnog izbacuje izmišljotinu za izmišljotinom.

Dakle oni nisu ni četnički,ni jugoslavenski,ni muslimanski portal nego isključivo – antihrvatski.

Piše: Ivica Granić

“Naravno da svaki akt kojim se otuđuje bilo koji komad, komadić, hrvatskog povijesnog teritorija treba osuditi kao izdajnički akt. Tu kompromisa nema, niti ga može biti.
Ali, teško se oteti dojmu kako su u ovom, i sličnim, člancima u pitanju stostruka mjerila.

Prvo, potpisivanje tog akta (Rimskih ugovora) treba sagledavati isključivo kao nastavak talijanske imperijalističke politike i otimanja Dalmacije doslovno kroz vijekove, kao i nešto ranije potpisanog ugovora u Rapallu blizu Genove (1920 g) kojim je Kraljevina SHS ta područja isporučila Italiji. Dakle, mirno ih predala, a ovdje su ipak, htjeli to neki priznati ili ne, ipak oteti. NDH je bila slaba, nikakva, nenaoružana, a Italija možda jedna od najjačih svjetskih sila u to vrijeme. Uostalom, Dalmacijom su prije toga Talijani skoro u kontinuitetu vladali praktički stoljećima, u raznim formama.

Drugo, objektivno bi bilo napisati i da su ta područja nakon dvije godine ipak vraćena pod hrvatsku jurisdikciju, nakon posebnog proglasa Poglavnika (ne odlukom Sabora NDH) nakon čega hrvatska vojska ulazi u ta područja i vraća ih ‘pod Zagreb’. A ne lupetati kako su to 1945. g učinili komunisti.

I treće, nevjerojatno je da baš nikada nitko od tih vrlih i poštenih autora ne postavi pitanje ‘a što je s Bokom Kotorskom, dijelovima Srijema i Banata’, koji su oduvijek bili hrvatski povijesni teritorij (u raznim državnim zajednicama), a koje teritorije su Tito i komunisti poklonili nekim drugima.

I koja područja, za razliku od Dalmacije i dvije godine otuđenja, NIKADA nisu vraćeni pod bilo kakav oblik hrvatske jurisdikcije, a kako stvari stoje nikada i neće. Da BiH i ne spominjemo.

Opet ponavljam, svaki oblik otuđenja bilo kojeg, čak i najmanjeg komadića, hrvatskog povijesnog teritorija treba vrlo jasno osuditi, od Rimskih ugovora pa čak i do Račanovog ‘piranskog’ parafa koji je srećom osujećen, ali malo više povijesne i novinarske etike i uvijek dobrodošle objektivnosti, kada su u pitanju neki mediji ili autori, ne bi škodilo.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button