Izbor uredništva

Mural kojeg su izradila djeca branitelja Domovinskog rata u Pakracu: ‘Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom’

Mural na pakračkoj obilaznici “Petlji” izradila je Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac povodom 26. obljetnice Vojno – redarstvene operacije “Bljesak”u Pakracu.

Mural se sastoji od pjesme koju je napisala učiteljica Anita Domitrović, karte Republike Hrvatske s poznatim stihom „Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom“ i slike koju je oslikala Maja Bilić, učenica pakračke Osnovne škole „Braća Radić,“ čija je slika ujedno pobijedila na ovogodišnjem likovnom natječaju Pakrac – grad povijesti i pobjeda.

Udruga okuplja djecu hrvatskih branitelja i mlade osobe s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata i unapređenja kvalitete života mladih osoba u zajednici. Udruga je poznata i po brojnim grafitima koje su dosad oslikali u Pakracu.

mural

Zidove koji su prazni i zapušteni te koji pomalo nagrđuju izgled naše svakodnevice, članovi ove Udruge nastoje uljepšati crtajući na njima motive vezane za Domovinski rat. Jedan takav grafit nalazi se i u Donjem Čagliću, a Tomislav Novinc je ovom prilikom istaknuo kako tijekom ljeta imaju u planu obnoviti upravo taj grafit s motivom povratka lipicanaca u Lipik.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button