Domovina

Marin Miletić:”Nije mi do slavlja, ali do borbe mi je”

Marin Miletić u svojoj posljednjoj objavi na društvenoj mreži Facebook poziva na Festival za slobodu. Vidimo se sutra u 15h na Festivalu za slobodu‼️

Marin Miletić:"Nije mi do slavlja, ali do borbe mi je"
crodex.net

Prenosimo njegovu objavu:

Sutra imam rođendan. Četrdeset i drugi. Ozbiljne godine. Nebo je htjelo – prvi nakon dvadeset i pet godina bez moje Danijele. Stisnut ću kćeri uz sebe i Isusa u sebi – pa će proći. Nebo je još nešto htjelo. Da baš sutra bude okupljanje građana raznih priča, pogleda i svjetonazora kojima je svima zajedničko to da ljube – slobodu. Ima ih na tisuće i tisuće takvih.

S mnogima se slažem u puno toga, s mnogima se ne slažem u puno toga. Ali, slažem se da ti moji sugrađani imaju čak pravo biti i u krivu. I nitko im radi nikakve odluke, zakona, ovoga ili onoga, ne smije oteti pravo da budu i u krivu, da budu u pravu, ukratko: da donose slobodno odluke. Iznad zakona ovoga svijeta postoje zakoni naravnosti na kojima počiva cijeli svemir.

Puno je primjera ideologija užasa i Zloga poput nacizma, fašizma i komunizma koji su donijeli i neke zakone, time valjane, a trebalo je tada svima koji ljube istinu radi umrijeti nego li poslušati te i takve zakone. Dobro je da naša zemlja nije išla smjerom pogubljene Australije ili užasa koji vidimo u Sloveniji.

Meni se čini da su vladajući mudro procijenili da je naš narod tvrde šije i da usprkos svoj njihovoj mašineriji, milijunima ulupanim u propagandu, nekim pogubljenim pastirima koji više vole proračunske redovne donacije nego li jasnoću i hrabrost evanđelja, usprkos ovima i onima – imali bi događanje na ulicama koje nikome ne odgovara – pa su jednostavno popustili koliko god su mogli. No, borba nije gotova. Covid putovnice nemaju smisla. I cijepljeni prenose virus. Istina, u manjem obimu nego ne cijepljeni, ali prenose. Time cijepljeni odlaze među rizične skupine, u bolnice, umirovljeničke domove i šire virus tamo gdje je on najopasniji.

Maske nemaju smisla. Sva nova istraživanja potvrđuju da nemaju efekta i da je bolje ne nositi ih (kirurške i krpene). Djecu treba u školama osloboditi te tiranije i tlačenja. Klinci se druže, jedu zajedno, dolaze u školu zajedno, sve bez maski, a onda ih se tlači da ih nose u školama. Ministar se ohrabrio pa upada u fašističke izjave o oduzimanju djeteta. Zna li Ministar da time samo još više produbljuje jaz i potiče na neposluh? Kako je moguće da su se tako pogubili? Opila ih moć? Oholost? Nevjerojatno. Ucjene nemaju smisla. Nitko u našoj državi NE smije ucjenjivati sportaše, učitelje, zdravstvene radnike, nikoga – da se mora cijepiti u protivnom sankcije. To je nedopustivo. I neće im proći.

Država je napravila što je trebala. Osigurala je dovoljno cjepiva za sve koji se žele cijepiti i tu treba ODMAH prestati sva priča. Država treba upozoriti građane na sezonalnost virusa, na to da su bolesni i pretili te oni koji su u strahu – najvećeg rizika. I treba sve – otvoriti. Živjeti s COVID-om. Koji je najopasniji za ove nabrojane skupine, a za sve ostale je nemjerljivo neopasan.

Tek ćemo vidjeti koliko su mjere donijele gubitka života bolesnih od drugih bolesti koji nisu adekvatnu skrb imali, mentalna oboljenja, te sve teškoće radi gubitka poslova i gubitka kvalitetnog obrazovanja te bavljenja sportom. O ovome ću itekako govoriti. Radi svega ovoga, naravno da ću sutra doći podržati svoj narod na Trg bana Jelačića u 15h. Naravno da ću doći iz Rijeke u Zagreb. Naravno da ću time poslati poruku svega ovoga što sam tu napisao. Mirno i dostojanstveno. Ali, snažno. Gdje drugdje da budem nego tamo gdje se moj narod bori za svoju – slobodu. I to na moj rođendan.

Do slavlja mi nije. Ali, do borbe za slobodu mi je itekako stalo. Vidimo se dragi ljudi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button