Izbor uredništva

Lauc:Medijske naslovnice šire strah da od COVID-19 umiru i mladi, no to naprosto nije istina.

Medijske naslovnice šire strah da od COVID-19 umiru i mladi, no to naprosto nije istina. Rezultati ogromne analize iz UK objavljene u časopisu Nature medicine to vrlo jasno pokazuju.

Pratili su 12 milijuna djece i mladih. U tom periodu iz svih mogućih razloga umrlo ih je 3,105. Od tih 3,105 umrlih njih 61 bili su pozitivni na SARS-CoV-2. Naknadnom analizom utvrđeno je da je od tih 61 kod njih 19 SARS-CoV-2 bio značajan faktor u smrti, a kod još 8 je imao neku ulogu. Preostale smrti su bile sa, a ne od virusa, a kod ovih “od” virusa 76% mladih koji su umrli su već prije imali kronične bolesti, većinom više od jedne. Vjerojatnost da netko tko je mlad i zdrav umre od SARS-CoV-2 bila je oko 1 na dva milijuna. Za djecu i mlade COVID-19 naprosto nije opasna bolest i treba prestati širiti neosnovani strah i paniku.

Ova studija jasno pokazuje da možemo očekivati da u Hrvatskoj od ovog virusa umre manje od jedne mlade i zdrave osobe. Samo porast broja samoubojstava djece i mladih u Hrvatskoj je daleko veći od tog broja. Ti mladi životi, a i nezamisliva druga šteta izazvana izluđivanjem čitave planete je na dušama onih koji šire strah i paniku.

P.S.Da, ova studije je napravljena u periodu kada je dominirala Alfa varijanta.

Sada dominira Delta varijanta za koju je neosporno da se brže širi od Alfa varijante, no u zadnje vrijeme ne viđam više radove koji bi govorili da je opasnija, tj. da uzrokuje teže oblike bolesti. Preliminarni podaci koji su to govorili su izgleda bili pogrešni i zato to više nitko ne spominje pa nema razloga da mislim da bi ova Delta varijanta bila opasnija za djecu.

Fantastično je kako neki ne uspijevaju, ili ne žele vidjeti stvari koje su im pred očima. Za njih na ono što sam napisao u predhodnom postu dodajem:

U periodu ovog ispitivanja u UK je umrlo 3,105 djece i mladih. Kod njih 99,2% (2,980) smrt nije imala nikakve veze sa SARS-CoV-2 virusom. Ako vas brine zdravlje djece i mladih, treba se fokusirati na tih 99,2% uzroka smrti, a ne na COVID-19 koji je uzrokovao samo 0,8% smrti kod mladih (a i tih 0,8% su štoviše i prije toga većinom bili jako bolesni).

Cijelo istraživanje možete pročitati ovdje.

U Hrvatskoj od početka epidemije Covida ,prosječna dob preminulih osoba sa i od Covida iznosi 76,3 godina. Cijepljenje samo 1% starijih od 80 godina spriječit će više smrti od cijepljenja apsolutno svih zdravih i mlađih od 50 godina. Sve covid-potvrde, masovna PCR testiranja i samoizolacije djece i druge besmislice kojima se mlade pokušava natjerati na cijepljenje čak i da su 100% uspješne i rezultiraju cijepljenjem svih mlađih od 50 godina mogu imati učinak najviše kao cijepljenje 1% starijih od 80 godina.

Dakle, NEMA drugog razloga za tjeranje cijepljenjem mladih zdravih osoba osim PROFITA a možda još nečeg…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button