Zanimljivosti

Kad misliš da ne može gluplje, može…

Kad misliš da ne može gluplje, može. Kaže njemački ministar zdravstva: “Da u Njemačkoj nije bilo lockdowna i ograničavanja kontakata… umrlo bi od korone milijun ljudi”.

Očekujemo da faktčekeri isprave ove gluposti njemačkog ministra zdravstva. No, pitanje je zašto Njemačka ima toliko veći višak smrtnosti od Švedske koja nije imala gotovo nikakve mjere ?!

Da podsjetimo mnoge studije pokazuju da lockdown zbog koronavirusa je ‘vrlo malo ili nimalo’ utjecao na broj umrlih u pandemiji u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi.

Ekonomisti koji su proveli meta-analizu procijenili su da su drakonska ograničenja uvedena na proljeće 2020. – uključujući ostanak kod kuće, obvezne maske i socijalno distanciranje – smanjila smrtnost od covida tek za 0,2 posto.

Upozorili su da su zatvaranja uzrokovala ‘ogromnu ekonomsku i socijalnu štetu’ i zaključili da ih u budućnosti treba odbaciti kao instrument obuzdavanja pandemije.

Analiza koju je vodio profesor sa Sveučilišta Johns Hopkins tvrdi da zatvaranje granica nije imalo nikakav učinak na smrtnost od covida, jer ju je smanjilo za samo 0,1 posto.

Istovremeno, sve je više onih koji smatraju da su drakonska ograničenja dovela do porasta smrtnih slučajeva nepovezanih s covidom i za koje se smatra da su rezultat toga što je ljudima bio ograničen pristup zdravstvenoj skrbi.

Posve je sada jasno da sulude mjere” nisu spasile gotovo nikoga, a odgovorne su za brojne smrti. Takve gluposti nam više nikada ne smiju pasti na pamet..

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button