Izbor uredništva

Javni upit za Andreja Trampuža i Slobodnu Dalmaciju

Stranica Sapere Aude i uputila javni upit jednom od najaktivnijih i najeksponiranijih oštromjeraša i zagovaratelja cijepljenja djece slovenskom infektologu Andreju Trampužu na koji se on još nije odazvao a vjerojatno niti neće kao što se nisu odazvali niti ostali kojima su uputili javni upit. Njihovu odličnu objavu koja je u potpunosti razotkrila aktiviste i propagandiste koji su maskirani u ”znanstvenike” i novinare donosimo u nastavku:

”Puno smo tekstova na Sapere Aude posvetili odbijanju pristanka na normaliziranje nenormalnog, no s obzirom na neprestanak nenormalnih događaja u ovom trogodišnjem kolektivnom igrokazu, nastavlja se i naša borba protiv njih.

Prošli je tjedan u Slobodnoj Dalmaciji izašao intervju s dr. Andrej Trampuz o inflaciji u Njemačkoj (https://slobodnadalmacija.hr/…/njemacku-ceka-najveca…). Osim standardne malograđanske i kolektivističke zadivljenosti mainstream medija tzv. “strukom, zbog koje kroz zadnje 3 godine kao maloumnici svakodnevno slušamo savjete o svakoj životnoj sferi, problem pronalazimo i u tome tko u ovoj novoj rundi maltretiranja građana (“Nijemcima se preporučuje i tuširanje umjesto kupanja”) predstavlja tu “struku”. Čak ćemo se praviti da ne vidimo da je pod “strukom” ovdje proguran doktor koji iz nekog razloga priča o ekonomiji, geopolitici i energetici (valjda smo se, kontra vlastitom savjetu, naviknuli da je “struka” prema mainstream medijima svatko tko uspješno ponavlja nametnute narative), jer imamo važnijih stvari za riješiti s dotičnim doktorom.

Naime, doktor Trampuž jedan je od poznatijih zagovaratelja oštrih covid mjera u RH (iako u RH ne živi). Najgore izdanje njegovog promoviranja covid ideologije gledali smo krajem prošle godine kada je rekao, citiramo: “necijepljena djeca vjerojatno će napuniti intenzivne odjele” (https://vijesti.hrt.hr/…/trampuz-za-htv-omikron-je…). Iako ni tada za takve nebuloze nije bilo nikakvih dokaza jer se znalo da djeca teže oboljevaju od covida iznimno rijetko, pitamo sada, s naknadnom pameću, doktora Trampuža povlači li tu izjavu, te još bitnije, zašto to već nije učinio niti se ispričao hrvatskom narodu – konkretno, hrvatskim roditeljima, što ih je iz druge države usred globalne pandemije zastrašivao na najprljaviji mogući način; prijeteći im zdravljem njihove djece.

Pitamo doktora i što sada misli o nizu ostalih pogrešnih izjava iz istog intervjua, kao što je primjerice; “moramo postići 80 posto procijepljenosti cjelovite populacije, onda će biti kraj pandemije, rekao je” – iz primjera gomile država koje su prešle prag od 80% procijepljenosti znamo da pandemija time ne prestaje. Posebno je ovo problematično jer je upravo na temelju te nebulozne i iracionalne pretpostavke doktor zagovarao uvođenje antidemokratskog obaveznog cijepljenja protiv covida (“to možemo samo kad bude 80 posto cijepljenih ljudi. Ako je to moguće postići jedino obveznim cijepljenjem, onda to treba napraviti kao što je Austrija već počela. Mislim da će sve države započeti. Za puno ljudi će to biti olakšanje jer i onda će ih biti protiv cijepljenja, ali će reći: “moram se cijepiti” i tako ćemo postići tih 80 posto, rekao je”), protiv kojeg je i EU početkom pandemije raspisala deklaraciju (https://pace.coe.int/en/files/29004/html).

Zašto ste, dakle, doktore, bez ikakve argumentativne potpore (osim slijepe vjere u ovu proizvoljno sklepanu granicu od 80%) zagovarali obavezno cijepljenje? Ponavljamo, zašto se ni za jednu od svojih pogrešnih tvrdnji nikada niste ispričali niti ih naknadno opovrgnuli? Ako se kojim čudom za promjenu odlučite djelovati moralno i intelektualno pošteno te nam odgovoriti na ovaj upit, preduhitrit ćemo vaš odgovor i reći da to što je tada bila druga varijanta covida ne znači da niste bili u krivu/lagali, jer ste kao “stručnjak” i “poznati liječnik” to i tada morali znati – na kraju krajeva, to su znali čak i neuki teoretičari zavjera .

Nadalje, budući da su minimalne šanse da itko od pojedinačnih covid aktera stane iza svog ideološkog djelovanje, postavljamo pitanje i Slobodna Dalmacija; zašto pljujete u lice hrvatskim roditeljima dajući javni prostor ljudima koji su kontinuirano izgovarali ovakve degutantne stvari? Zašto ih vi niste prozvali, umjesto da ih pozivate da pričaju o nečemu o čemu nemaju pojma, za njihove ranije izjave kojima su direktno utjecali na živote svih nas?

Podsjećamo još da je doktor bio jedan od potpisnika notornog Apela 26 znanstvenika (https://www.jutarnji.hr/…/dramatican-apel-26…), kojim su covid akteri bez ikakve analize, izračuna ili modela pozivali na najstrože mjere u RH u trenutku kad je pandemija bila u očitom padu (https://www.facebook.com/photo/?fbid=10158800011499556&set=a.10152742901729556). Da se radi o klasičnom covid ideologu potvrđuju i ovakve slikovite propagandističke izjave po kojima ideologe vrlo brzo možemo izdvojiti: https://hr.n1info.com/…/infektolog-trampuz-to-u-splitu…/.

Za kraj ponavljamo još jednom; Andrej Trampuž je prije godinu dana manipulativno (pogledajte samo tu konstrukciju rečenice *vjerojatno* će puniti) prijetio hrvatskim roditeljima da će im djeca završavati na intenzivnom odjelu ako se ne cijepe, pogrešno je tvrdio da će procijepljenost viša od 80% označiti kraj pandemije, te na temelju toga pozivao na antidemokratsko obavezno cijepljenje. Prije toga je iz Njemačke kontra svakoj logici potpisao apel kojim poziva na najstrože mjere u RH (čovjek, dakle, niti živi u RH niti je Hrvat, a kontinuirano zastrašuje hrvatski narod i sudjeluje u promociji covid ideologije u RH). Umjesto da ga se kasnije prozvalo za te laži i pogrešne izjave, te da mu se oduzela mogućnost novih izleta u javni prostor, Slobodna Dalmacija, uz ostale mainstream medije, nastavlja ga pozivati da se očituje o dijapazonu društvenih fenomena o kojima nema pojma. Ovo je, naravno, samo još jedan u nizu ovakvih simbioza korisnih idiota “stručnjaka” s jedne strane i ofrljih manipulativnih medija s druge. Većina građana, gospodo, nikada neće pristati na normalizaciju ovakvog djelovanja, pa koliko god truda vi u njega uložili. Srećom, internet pamti svačije izjave, pa će svatko iza svojih morati stati jednom kada ovo kolektivno ludilo prestane.

Ostatak doktorovih grešnih avantura (npr. 25.9.2020.; “Ista osoba ne može se dvaput zaraziti koronom. Da postoji i jedan takav slučaj, to bi bila katastrofa za svjetsku civilizaciju i onda koronavirusu nikada ne bi bilo kraja”) pregledajte na: https://infodemija.org/andrej-trampuz/.

P. S. Facebook iz nekog razloga filtrira komentare i potencijalno smanjuje vidljivost, pa vas molimo za dijeljenje teksta, te da ukoliko želite vidjeti više objava , zapratite stranicu Sapere aude.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button