Vijesti

Granični policajac razbio mobitel zbog korona testa-PA DOKLE VIŠE?

Granični policajac na graničnom prijelazu Brod sudjelovao je u incidentu u kojem su sudjelovali pripadnici Granične policije i jedan državljanin Švicarske.

Kako piše portal Crna Hronika, sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao prekinuti snimanje mobilnim telefonom.

Saznajemo da se radi o Borche Stojanovu koji živi u Švicarskoj. On je u Bosni i Hercegovini želio posjetiti sestru i zeta, ali nije bio upoznat sa mjerama i naredbama na snazi, te nije imao test na koronavirus pri ulasku u našu zemlju.

Granični policajac počeo galamiti i pljuvati državljanina Švicarske

Nakon što je upitao gdje može uraditi test, kako bi mu ulazak u BiH bio odobren, policijski službenik je počeo galamiti i pljuvati državljana Švicarske, kako su otkrili iz obitelji za portal Crna Hronika. Potom je mobilnim telefonom počeo snimati službenika, što je dovelo do kulminacije sukoba.

Na snimku se vidi naguravanje Stojanova sa više pripadnika granične policije i otimanje mobitela, ali se i čuju pozivi upomoć. Stojanov je onima koji su se zatekli na graničnom prijelazu govorio i da snimaju što se dešava, ali se nitko nije usudio.

U 19:30 istog dana Stojanov je bio saslušan u PU Brod, a navodi da nije dobio nikakvu kaznu, odnosno prekršajni nalog. Njegova obitelj kaže da namjerava da tuži policijske službenike za ozljede, kao i za uništavanje privatnog vlasništva, s obzirom da je prilikom naguravanja stradao mobilni telefon.

https://youtu.be/cZkAi-6y8F4

Ipak, strani državljanin koji je došao na granični prijelaz nije smjeo vršiti snimanje mobilnim telefonom jer na graničnim prijelazima je zabranjeno fotografiranje i snimanje bez odobrenja od strane Granične policije, također osoba koja snima provocira policijskog službenika i što je zanimljivo tijekom snimke kaže “kako policajac traži korona test, ali “snimatelju” prilazi bez maske”.

Očito da se dotični snimatelj nije informirao u uvjetima ulaska u BiH, te očito ne zna da nošenje maske na otvorenom u BiH nije potrebno.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hercegovina.in

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button