DomovinaVijesti

EPIDEMIJSKA SITUACIJA-Jesmo li prošli vrhunac 4. vala?

1. Epidemija je u padu u cijeloj zemlji, na Jadranu je to vidljivije (stope rasta mogu biti pozitivne i nakon što se prijeđe vrh).

2. Hospitalizacije bi stoga za nekih 7 dana trebale dostići vrh, upravo kao u projekcijama od prije skoro mjesec dana koje je postavio Nenad Bakić. Njegove projekcije su – 8% razlike u skoro mjesec dana , što je bila dosta točna projekcija.

U usporedi dvije iteracije IHME – to su jedine druge projekcije koje imamo (HZJZ nema neka svoje, ‘tajne’). Projekcije IHME od istog datuma je pogrešna 80%.

Vjerojatno imamo više hospitalizacija nego smo trebali jer je virus široko rasprostranjen po bolnicama i unutar mnogih imamo dosta ‘internog punjenja’, odnosno premještanja bolesnika na kovid odjel s drugih.

I što se trenutno događa u bolnicama?

DA SMO DANAS TESTIRALI CIJEPLJENE ZDRAVSTVENE RADNIKE u bolnicama, vjerojatno bismo našli 200-300 pozitivnih. Ovako su oni nonšalantno sa covid propusnicama ušetali u bolnice. I tako svaki dan!

Zamislite da vam je neki član obitelji na rizičnom odjelu u velikoj bolnici, gdje dolazi 100 liječnika, sestara i ostalog osoblja. Da li biste rađe da su svi cijepljeni, a da se NE testiraju, ili biste rađe da je većina cijepljena ali se SVI testiraju (brzim antigenskim)?Budući da svi znamo da i cijepljeni raznose virus, i naravno da nitko ne vjeruje u laži da necijepljeni šire 20 puta više (plasiraju ju neki medicinari prema naslovu s jednog australskog ‘portala’, ne prema znanosti), kad biste bili suočeni s ovako teškom situacijom, što biste odabrali?

Ako ste za propusnice, da li biste rekli ovdje ‘Ali ipak sad kad mi je važno da mi ne umre član obitelji, molim da se ipak testiraju!’

Jedino humano rješenje je: Hitno uvesti brze antigenske testove u bolnice za sve! Umjesto da se testiraju zdravstveni radnici mi testiramo studente, socijalne radnike, električare i sl.

Hospitalizacije

3. R je 1,00 – ali on gleda unazad (kao i tjedne stope rasta).

Covid propusnice nitko razuman ne smatra elementom kontrole epidemije nego prisilom na cijepljenje.

NAŽALOST, najava uvođenja nije postigle cilj upravo ondje gdje je bilo uvjerljivo najvažnije – možda i ponajviše u EU smo podbacili s cijepljenjem starijih od 80 godina. Prema zadnjim izvješćima (nažalost HZJZ već dva tjedna nije u stanju ni dati tjedne preglede, valjda smo po tome posebni u EU), 50% umrlih je starije od 80. Umjesto da se ljudi iz sustava potrude – a davno su trebali, baš oko cijepljenja starijih od 80 godina, oni nas zasipaju očitim neistinama (pokupljenima s ‘portala’, a plasiranima kao znanost) kao npr. da ‘necijepljeni prenosi virus 20 puta više’ (u stvarnosti, znanost kaže: gotovo podjednako), i time čak i nanose veliku štetu jer demotiviraju ljude od 3. doze.

Nitko ne spori da necijepljeni imaju veći rizik od smrti ili težih oboljenja od cijepljenih ali zdravim osobama mlađim od 50 godina koje se najviše prisiljava na cijepljenje je rizik razvoja težih oblika Covid 19 izuzetno mali. Cijepljenje samo 1% starijih od 80 godina spriječit će više smrti od cijepljenja apsolutno svih zdravih i mlađih od 50 godina.

Od samih početaka znamo da su najstariji najugroženija skupina u ovoj pandemiji i da smo napravili ono što su Slovenci napravili u rujnu, danas bi umiralo puno manje ljudi.

Postavlja se pitanje zašto se toliko inzistira i prisiljava mlađu populaciju na cijepljenje kada ono nema gotovo nikakav učinak na pad smrtnosti i teško oboljelih ? Covid-potvrde su posebno besmislene i štetne u svim pogledima osim za profit Pfizera i industrije testova.

Ova pandemija je naš proračun koštala oko 40 milijardi kuna. Svaki zaposleni u Hrvatskoj odrekao se gotovo 30,000 kn poreza i doprinosa kako bismo platili troškove raznih „mjera“. Zamislite koliko bolnica smo mogli renovirati, koliko mostova i vrtića sagraditi , koliko života spasiti…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button