Domovina

Dražen Lalić: ”Izjavom o Možemo kao ekstremnoj ljevici Škoro stvara kapital za budućnost!”

“Škoro bez obzira što ima doktorat iz ekonomije, on je u političkom smislu prilično nepismen, ne poznaje osnovne pojmove. Ekstremno znači izvan sustava, da ne ide na izbore”, objasnio je Lalić optužbe Škore na račun Tomaševića kao “ekstremnog ljevičara”.

“Radikalni akteri su unutar sustava”, poučio je Lalić o razlici u pojmovima. “Mislim da je Škoro radikalan. S druge strane, smatram da su Tomašević i Možemo! umjereni u stavovima, to su mladi ljudi. Nije bilo nikakvih incidenata, nije bilo negativne kampanje. To je bila jako kontrolirana kampanja”.

Macan je povodom Škorinih optužbi o ekstremnoj ljevici kazao: “Mogu govoriti što hoće. Tomaševićevi glasači će još jače stati iza njega. Reći će: ‘Vidite protiv koga se mi borimo’. Škoro nema koga mobilizirati, dakle bit će to velika pobjeda Tomaševića u drugom krugu”, prognozira Krešimir Macan.

Lalić je o Škori i njegovim napadima rekao još nešto:

“Mislim da je on svjestan da nema šanse ili da ima minorne šanse, ali da se želi predstaviti kao zvučnik, glavni akter radikalne desnice, samim time i dijela HDZ-ovih glasača i simpatizera”.

Kakav bi mogao biti Zagreb s Možemo! na vlasti?

“Zagreb će biti grad političkih borbi, grad sukoba starog i novoga. Kad vidite Možemo! u Zagrebu, Marka Jelića u Kninu… svi oni imaju nešto zajedničko, a to je kritika klijentelizma, političke trgovine”, opisao je kako vidi blisku budućnost.

“Kakav će biti Zagreb? Zelen!”, sažeo je u direktan odgovor Macan.

A Split nakon prvog kruga izbora?

“Split je zbunjen”, kazao je Lalić.

Rekao je da je riječ o gradu u stanju “organske krize” u kojoj novo još nije došlo, a staro je još tu, a podjela postoji. Objasnio je što slijedi:

“Split još nije skrenuo ulijevo. On će tek skrenuti ako se formira većina u gradskom vijeću, jer Joško Puljak je centar. Mislim da je ta podjela u Splitu velika, ali ako ćemo procjenjivati razvoj situacije, Puljak ima momentu. Ne vodi puno, 3,5 posto, ali se najviše razlikuje od ovih ranije. A njih možemo staviti pod nazivnik Željko Kerum/HDZ. On najviše odudara od toga i moguće je da će to odlučiti u toj zbunjenosti Splita, u toj krizi Split”.

Inače,splitski ekstremist Dražen Lalić koga pamtimo po čitavom nizu suludih izjava nositelj je nastave na predmetima Politička komunikacija i Sociologija hrvatskoga društva te Upravljanje društvenim devijacijama i problemima. Za svoj je doktorat uzeo je temu vezanu uz nogomet. Područja njegovog znanstveno-istraživačkoga interesa između ostaloga vezana su uz sociologiju sporta. Napisao je knjigu “Nogomet i politika” na čak 440 stranica

Na dan početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, 14. lipnja 2018. godine, u emisiji Otvoreno u svom gostovanju dao je svoju procjenu plasmana hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu pa poslušajte:

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button