Zanimljivosti

DO KADA ĆE NAROD ŠUTJETI?

U nastavku prenosimo komentar Ivana Piškora koji se širi društvenim mrežama:

”Mi Hrvati smo zaista specifičan narod. Vlast nas praktički kažnjava za to što živimo u Hrvatskoj razno raznim nametima, a mi mirno sjedimo u udobnosti svog 15 godina starog kauča jer kupnja novog je za nas luksuz i ne poduzimamo apsolutno ništa, a svjesni smo toga da nam nije dobro i da će nam biti sve gore.

Možda čekamo da netko od političara konačno povede narod na ulicu i zajedno se s njima bori za dostojanstven život. Iz prakse znamo da je to teško ostvarivo s obzirom na to da je današnjim političkim “vođama” cilj uči u sabor i mazati nam oči.

Kada bi se ovakvo povećanje cijene goriva dogodilo u jednoj od država zapadne Europe, na koju se tako jako ugledamo, građani bi se dignuli na noge dok ne bi natjerali vlast na provođenje volje naroda.

Uzmimo za primjer Francusku. Građani su blokirali promet diljem Francuske, a okidač za izlazak na ulice bilo je najavljeno povećanje poreza na goriva, a time i cijene goriva. Vlada predsjednika Emmanuela Macrona odustala je od svojih namjera jer je narod rekao jasno i glasno da su protiv povećanja poreza na gorivo.

Nažalost, danas građani Hrvatske plaćaju najskuplje gorivo u povijesti, a naša vlast ne poduzima ništa kako bi to promijenila.

Ne zaboravimo da vlast proizlazi iz naroda te mora raditi za dobrobit svog naroda, a ne uzimati im još, pa onda još malo i tako skroz dok nas ne dovedu na koljena te do brojanja svake kune.

Šutimo li iz straha? Ni jedna vlast nije ni ne može biti jača od svog naroda. Nije li bolno gledati kako svaki dan busevi puni mladih, sposobnih i pametnih ljudi odlaze iz Hrvatske? Ovdje bi trebali stvarati svoju obitelj, graditi život i sreću. Ovdje im se kvalitetan život mora osigurati.

Ovo nije Hrvatska o kojoj smo sanjali stotinama godina. Nažalost, ovo je upravo sve ono što nikada nije trebala biti. Narode moj, razmisli malo, otvori oči.”

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button