Nogomet

Danski nogometaš Eriksen bio je cijepljen protiv COVID-a?

Danski nogometaš Eriksen iznenada se srušio na travnjak i umro te smo tako na Europskom nogometnom prvenstvu svjedočili vrlo neuobičajenoj sceni. Da, umro je i bio je mrtav pune 4 minute prema tvrdnjama klupskog doktora. Gledali smo kako mu srce pokreću defibrilatorom (strujnim udarima) i kako mu masiraju srce pritiskom na prsa. Vidjeli smo njegove suigrače i njegovu ženu kako plaču. Utakmica je prekinuta.

Odmah nakon utakmice pojavile su se špekulacije da je to reakcija na cjepivo protiv COVID-a, kakvih smo puno gledali zadnjih mjeseci. Da li je Eriksen cijepljen, mediji o tome uopće ne govore, što je i očekivano. Manipulatori će taj podatak skrivati kao zmija noge. Međutim, kad se uzmu o obzir svi dostupni podaci, čini se da je odgovor – da, cijepio se.

To je navodno izjavio glavni doktor Intera iz Milana (kluba u kojem Erikson igra) u talijanskom radio programu Sportiva. Navodno je primio Pfizerovo cjepivo 31. 5. 2020. znači 12 dana prije kolapsa. Ovo je navodna izjava, nepotvrđena informacija. Njegov cijepljeni status nam nije poznat, i neće ni biti, naravno zbog GDPR-a i prava na privatnost.

Ali činjenica je da su se neki igrači Intera cijepili. Za jednoga smo sigurni da se cijepio, a to je Arturo Vidal, Eriksenov suigrač iz Intera, koji je zbog cijepiva završio u bolnici. Cijepio se zajedno sa nekoliko suigrača (ne spominje se kojima) i nakon toga otputovao u Čile da igra za reprezentaciju. Tri dana nakon cijepljenja završio je u bolnici  sa simptomima COVID-a. I to je jedini razlog zašto smo saznali da se cijepio. Dakle, Inter cijepi igrače.

Danski nogometaš Eriksen

Zatim idemo pogledati što je izjavio izbornik Danske reprezentacije Kasper Hjulmand, još prije turnira. Kritizirao je UEFA-u zašto nisu priskrbili cjepivo za sve momčadi na prvenstvu. Za cijepljenje je izjavio: „To je samo još jedan dio natjecanja, kompetitivni element u finalnoj fazi, da virus ne utječe na nas.“ Znači trener Danske je veliki zagovaratelj cjepiva.

Sad kad znamo ove podatke, možemo sa jako velikom sigurnošću ustvrditi da je Eriksen bio cijepljen, iako naravno, ne možemo biti baš 100 % sigurni. Potvrdu nećemo dobiti nikad, a fact-chekeri će naravno reći da nije cijepljen – to možemo biti 100 % sigurni. Ali moramo priznati da nije normalno da igrači ovako umiru od infarkta usred utakmice. Klupski doktor Morten Boesen izjavio je da je Eriksen bio savršenog zdravlja, uredno prolazio sve testove i da mu nikako nije jasno kako mu je srce moglo samo tako stati.

S druge strane, za cijepljene ljude to je prilično česta nuspojava. Kardiološke smetnje, i to upravo kod mladih ljudi, je jedna od najčešćih nuspojava mRNA Covid cjepiva. Tisuće takvih izvještaja stiže iz cijeloga svijeta. To nije teorija zavjere, to su potvrdili  iz Američkog CDC-a i ministarstva zdravstva u Izraelu, zemlji koja je Pfizerom cijepila veliki postotak stanovništva.

Nakon ovog događaju nekoliko belgijskih igrača je odbilo primiti Pfizerovo cjepivo, jer vjeruju da će im nuspojave smanjiti šanse na turniru.

Pametnom dosta.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button