Izbor uredništva

CIJEPLJENJE DJECE U HRVATSKOJ VEĆ OD 13. PROSINCA-STIŽE 48.000 DOZA

CIJEPLJENJE DJECE… Nakon što je njemački ministar zdravstva otkrio kako u tu zemlju do 13. prosinca dolazi 2,4 milijuna doza cjepiva protiv Covida-19 za djecu od pet do 11 godina, a o tome smo već pisali OVDJE. Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je za RTL kako u Hrvatsku otprilike istovremeno dolazi 48 tisuća doza.

Inače, Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ranije je prenijela kako je Povjerenstvo za humane lijekove (CHMP) pri EMA-i preporučilo proširenje indikacije za primjenu cjepiva Comirnaty proizvođača BioNTech i Pfizer u djece u dobi između 5 i 11 godina.

Dodali su i kako se navedeno cjepivo primjenjuje u djece u dobi od 5 do 11 godina u manjoj dozi nego što je to u osoba u dobi od 12 i više godina (10 µg u usporedbi s 30 µg).

Jednako kao i u starijim dobnim skupinama, primjenjuje se u dvije doze putem injekcije u mišić nadlaktice, uz vremenski razmak od tri tjedna između doza, istaknuli su.

Tvrde i kako je cjepivo pokazalo djelotvornost od 90,7% u prevenciji simptomatskog oblika bolesti COVID-19 iako bi stvarna stopa mogla biti između 67,7% i 98,3%.

CIJEPLJENJE DJECE U HRVATSKOJ VEĆ OD 13. PROSINCA-STIŽE 48.000 DOZA www.crodex.net
cijepljenje djece- 13. prosinca stiže 48 000 doza

Najčešće nuspojave zabilježene uz primjenu cjepiva u ovoj dobnoj skupini bile su slične onima zabilježenima kod osoba starosti 12 i više godina.

Nuspojave su bile blagog do umjerenog karaktera te su prolazile kroz nekoliko dana, a uključivale su bol, crvenilo i oticanje na mjestu primjene cjepiva, umor, glavobolju, bolove u mišićima i zglobovima te zimicu i vrućicu. No, većina djece koja su imala koronu prošla su s vrlo blagim ili nikakvim simptomima, pa s pravom mi se nameće pitanje koliko je to cjepivo zapravo potrebno djeci.

O, da, čini se, čeka nas masovno cijepljenje djece. Nažalost… Bez ikakvog razmišljanja, da li je veći rizik od koristi cijepljenja za djecu. Bitno je samo cijepiti djecu… Ostalo, moguće teže nuspojave, čak i smrt djece, ma koga to briga. Ministra cijepljenja, Vili Beroša, i “Stožeraše Oštromjeraše” zasigurno ne. Oni su svoj cilj postigli.

Koliko je samo djece umrlo nakon cjepiva. A o tome, naravno, nitko ne izvještava. Istina se zataškava. 

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button