Domovina

BRUTALAN ODGOVOR HERCEGOVKE SARAJEVSKOJ PRIMADONI

Pogledajte kako je Marija Pinjuh uzvratila Margit-Tomik Levy nakon napada na Milanovića!

Otvoreno pismo “gospođi” Margit-Tomy Levy

S obzirom na to da sam potrošila dvije minute na ovaj vaš izljev bijesa, rekoh sebi “Ajde Mare, izdvoji još deset minuta, da se žena oslobodi baš svih frustracija, pa joj odgovori!”. Možda je ovakvu nervoznu, Vedranu Rudan za sirotinju (unaprijed isprike gospođi Rudan), vratiš u Zen stanje kada se “istrese”.

Nešto mi zaparalo uši, ovo Vaše da je gospodin Milanović došao u BiH bez pitanja.

Koliko znam u moju BiH svatko može doći tko ima ispravnu putnu dokumentaciju.

Pošto je došao službeno, kao predsjednik susjedne nam i srcu mile, naše Hrvatske, svoju posjetu je najavio. Uredno po svim protokolima (provjerila sam).

Niti jednom izjavom predsjednik Milanović nije uvrijedio državu. Uvrijedio je samo osobe kojima je žao što su razotkrivene. Ništa novo on nama nije rekao, a što ni Vi niste znali.

Preglašavanje, konstitutivnost, Hrvati, Dayton i Ustav.

Sve što ga i zanima i sve što je bio povod njegovog dolaska.

Meni ne liči na teroristu, nego baš na pravog prijatelja BiH, i jedan je od rijetkih koji nije za raspad ove zemlje.

Moram biti pristojna za razliku od Vas, pa je neću nazvati umjetnom tvorevinom – ups, izletilo mi.

Mi vam ovdje u Hercegovini ne znamo za te NAHOD osobe, jer oni što su u stanju ukrast iz kuće domaćina, kod nas nisu dobrodošli ali znamo za NEHOD osobe i NEHOD predsjednike.

Znate, tu Vam je najbolji primjer Željko Komšić, predsjednik niti jednog Hrvata. NE HODA jer je nepoželjan. Nigdje ga ne zovu, nigdje nije dobrodošao osim u kafanu. U kafani je poput šišmiša u pećini. Uglavnom izvrnut i u prirodnom staništu.

No, pustimo sada Nehod Željka, vratimo se vama.

Vi ste jedna šovinistkinja i bezosjećajna osoba koja se drznula roditelje ubijenih osmero djece iz Viteza, na dječijem igralištu, koje je Milanović posjetio, nazvati crnim fašistima!

Sram da vas bude (persiram Vam samo i isključivo radi svog odgoja jer ste stariji od mene)!

“Pricaš da nisi nacionalista a došao si u posetu najcrnjim nacionalistima fašisticke proviniencije.”

Da “gospođo” Levy, ti su ljudi u crnini, 28 godina ih ova država drži zavijene u crninu!

Djeca su im ubijena! Krivci se ne izručuju!

Godine prolaze!

Našli ste koga ćete napasti!

Pored mene žive nikad nitko u te roditelje dirati neće! Posebno ne neka šovinistkinja željna lajkova bez pokrića, poput Vas!

A Bože moj, cijenih Vas nekada…

Predsjednik Milanović nije smeće kako ste rekli, nego je vama neobično da se netko zauzeo za moj narod u BiH. Moj hrvatski, državotvorni narod.

Šutili ste kad nas preglasavaju, šutili ste kad nas nazivaju manjinom. Ma niste šutili, likovali ste. Došao predsjednik europske države i rekao “Nećete dalje!”, pa ste se svi propeli na zadnje noge i naoštrili noktiće da sipate otrove po tastaturama.

Čuj Hrvatska sramota EU?- da, ali samo u očima BiH.

S obzirom na to da je dovoljno biti Hrvat da bi za BiH “gradžane” bili sramota, to nije nikakvo čudo, gospođo, operna pjevačice, iz Mađarske.

Čuj Hrvatska stvara sukobe, a kad odem na more u Hrvatsku, tamo Slovenci, Hercegbosanci, Italijani, Srbi, Makedonci, Mađari…da ne nabrajam dalje.

Kakva ste Vi samo diva sa ovako nepristojnim izražavanjem. Blago Orbanu pa niste kod njega. Niti su oni što izgubili vašim odlaskom, a niti smo mi šta dobili vašim dolaskom.

I tako po defoltu dođošmo do UZP-a i nama drage Herceg Bosne ponosne (koja ni Milanoviću nije mrska).

To što su neki Hrvati iz BiH osuđeni za neke zločine, to gospođo ne znači da sam npr., ja ubijala po Ahmićima, Augustina Grebenar također nije ubijala, a ubijena je!

Tu na igralištu, skupa sa svojim bratom Velimirom i još šest malenih prijatelja i prijateljica.

To što su neki Hrvati osuđeni nije stavilo lokot na zločine ARBiH.

Štoviše, nikad nisu bili življi. Ti zločini žive svugdje gdje Hrvat diše. Osim u Grabovici. U Grabovici je počinjen genocid. Pobijeni su svi, od kolijevke do staračkog štapa. Nitko nije ostao da digne glas. Poklani, strijeljani, egzekutirani! Svi do jednog! I djeca i starci!

Stoji samo jedan spomenik podno razrušene kuće, kao nijemi svjedok ratnog zločina i genocida!

Ne laže “gospođo” predsjednik nikoga, neobično Vam je da je netko došao i rekao istinu! Čudite se što netko iz EU države poznaje političku situaciju u BiH, pa vam svima prodrmao kaveze.

Koliko šta propada po Hrvatskoj najbolje svjedoči Pelješki most. Onaj što je pokušaj od predsjednika niti jednog Hrvata, Komšić, pokušao spriječiti njegovu gradnju.

Kao što je i njegov mandat uzaludan, tako je i sprječavanje gradnje uzalud.

BiH nije u problemima zbog Milanovića, ona je u problemima od nastanka. Ona je u problemima otkad se želi unitarizirati. Ona želi jedan svoj narod proglasiti manjinom, a narod koji je ugnjetavan ima pravo na odcjepljenje. Zapamtite to.

Zašto je gospođo Levy, Milanović fašista? Jer je više puta ponovio da Vam je nikad prežaljena Yuga mrtva? Ili što nije tu da ispunjava nečije vlažne snove iz Sarajeva?

Čitav život provedoh u Hercegovini, a prvi put od Vas čujem da se netko ovdje pozdravlja sa ZDS. Kod nas Vam se pozdravlja na hrvatskom jeziku različitim i pristojnim pozdravima.

Da Vi imate išta ljudsko u sebi otišli bi u Vitez, Dusinu, Trusinu, Uzdol, Grabovicu, Buhine Kuće, Stipića livade, Novu Bilu, Konjic i logor muzej, Jablanicu, muzičku školu u Zenici. Otišli bi u Križančevo selo i Busovačke staje ili bilo koji od 331 logora za Hrvate.

Pitali bi Vi Selme Cikotića gdje su Hrvati iz Bugojna da imate išta ljudsko u sebi.

Zapravo ne, odite do stare majke Serafine Lauš ili Anice Jurić, pa im izrecitirajte ovo Vaše pismo, sa sve uvredama.

Šta Vas briga, može Vam biti primadono!

Ah da, da bi otišli na ova mjesta trebate imati nešto ljudsko u sebi.

Umberto Eco opisao je 14 kriterija da netko bude fašist, čestitam Vam “gospođo”, ispunjavate ih barem 20!

Neće se Milanović ironično smijati na Vaš tekst gospođo, jer Vas ne čita. Dadošte sebi za pravo da ste toliko moćni da ste mu pomogli prikupiti čak 500 glasova, i još mislite da Vas čita.

Impresivno, baš Vas su poslušali hrvatski birači. Uzgred, ja bih na Vašem mjestu vratila hrvatsko državljanstvo u znak apsolutnog neslaganja sa hrvatskom kakva je bila, kakva jest i kakva će biti. Zašto da svoje ime vežete uz UZP državljanstvo? Pa je li? “Gospođo” njemu je svojim ponašanjem političko Sarajevo upravo ovih dana omogućilo sljedeći mandat. Vjerujte, nema Hrvata iz BiH da neće glasovati za njega, ako se opet bude kandidirao.

Hrvatima u BiH nije bitna stranačka pripadnost, a to će pokazati i na sljedećim izborima.

Možete Vi svi pisati da se ne bojite Milanovićevih stavova, ali svako ovakvo pismo potvrđuje da je strah opipljiv.

I da, ne pišem ovo da branim Milanovića, barem je on pokazao da ga nitko ne treba braniti.

Pišem ovo jer ste uvrijedili roditelje ubijene djece Viteza i jer ste moj narod, moju Hercegovinu, nazvali fašistima. Toliko svi koristite tu riječ da je izgubila na vrijednosti, a uredno i bez problema prolazite pokraj OŠ Mustafe Busuladžića Nacističkog imama SS-a u Sarajevu.

Lijep vam pozdrav iz fašizam Free Zone, sunčane Hercegovine.

Autor:Marija Pinjuh/hercegovka.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Hercegovka.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button