Domovina

Manipulativno novinarstvo. Za koga?

Svakodnevno smo svjedoci da mediji uglavnom u vlasništvu stranih korporacija provode divljačku kampanju protiv hrvatskog turizma iako i ove godine iako imamo odlične rezultate. Ta kampanja zasniva se na potpunim neistinama, podmetanjima i blaćenju hrvatskih iznajmljivača i ugostitelja, a onda i samih turista.

1. Tradicionalan naslov o praznim turistickim kapacitetima I kolapsu od 20-50% u odnosu na prošlu godinu (raspon od 20-50% je inače genijalan za analizu)!

2. Kako god, porezna kroz fiskalne račune bilježi rast broja računa od 17% i prometa 6%?! Totalna suprotnost bombastičnom naslovu.

3. Bez obzira na Porezne sluzbene podatke novinar se referira na neku internu anketu o padu prometa za 20,30 i 50%?!

”Veliki problem je Istra?” Ako Istra cini 25,7% ukupnog prometa u turizmu Hrvatskoj, tj oko €3B znaci da je pad od 30% ukupni gubitak od €900M sto je skoro vise od ukupnog prometa npr. šibenske i Dubrovacke Zupanije tj ako je pad u Istri 30% a Porezna bilježi ukupan rast od 6% prometa znači da bi promet trebao rasti u npr. Šibenskoj i Dubrovačkoj preko 100% !

Postavlja se pitanje – jesu li mediji plaćeni od strane neke konkurentske zemlje za blaćenje hrvatskog turizma i pokušaje sabotaže? Ako nisu, znači da to rade iz čiste pokvarenosti, zavisti i zlobe.

U bilo kojoj normalnoj državi ovakvi očiti i transparentni pokušaji sabotaže gospodarstva koje je iznimno bitno za državu, već bi bilo pod istragom državnih organa. U Hrvatskoj neće biti jer i vladajuća politika navija za propast sezone, samo da mogu okriviti “pohlepne privatnike” i onda sebe prikazati kao spasioce s nekakvim glupim mjerama.

IZvor:Mark Ivančić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button