Vjera

22 stvari koje Kristovi sljedbenici trebaju prestati činiti

Postoje stvari koje Kristovi sljedbenici trebaju prestati činiti u svom životu. Prije nego što pročitate ovo što slijedi, samo želim da znate da sam i sam kriv za to.

Kao što cijelo vrijeme govorim svojoj crkvi: „Propovijedam samom sebi!“ Kada je riječ o nasljedovanju Krista, svi smo djelo u procesu.

Za one koji me poznaju, poznata vam je moja osobnost, tako da ćete moći dešifrirati moj ton i zamisliti me kako se smijem dok ovo čitate. Za one koji me ne poznaju, pokušajte me zamisliti kako se smijem dok čitate. Stoga, nastavite i smijte se, ljubite, a možete i šaptati: „Joj.“

I da ne bi bilo zabune, riječ kršćanin se definira kao netko tko ispovijeda Krista i prihvaća Njegov nauk. Nisu samo četiri evanđelja o Njemu, cijela Biblija je o Njemu, jer je On Živa Riječ.

Ovo je popis 22 stvari za koje vjerujem da Kristovi sljedbenici trebaju prestati činiti u svom životu, prenosi novizivot.net.

Prestanite očekivati od svijeta da mu se sviđate. Isus je rekao da će vas svijet mrziti (Ivan 15,18-27; Matej 10,22).

Prestanite potkopavati svoju braću i sestre. Pozvani smo izgrađivati jedni druge, a ne kritizirati jedni druge. Ustvari, Isus je rekao da naša ljubav jednih za druge dokazuje svijetu da smo uistinu Njegovi učenici (Ivan 13,35; 1. Solunjanima 5,11).

Kristovi sljedbenici
Prestanite ogovarati. To uključuje dijeljenje „sočnih molitvenih potreba“ bez iskrene namjere da se moli (Psalam 34,13; Psalam 101,5; Efežanima 4,29).

Prestanite zamjenjivati molitvu s „dobrim osjećajem“ i „pozitivnim mislima“. Nemojte to činiti. Jednostavno nemojte. Molitva pokreće Božju ruku, a Božja ruka pokreće svijet. Molitva je mnogo djelotvornija od toga da netko osjeća vrućinu i nesvjesnost. Usput, ne kažem da su pozitivne misli i dobri osjećaji pogrešni, samo kažem da molitva nadilazi oboje (2. Korinćanima 1,11; Filipljanima 1,19; Efežanima 6,18; Jakovljeva 5,16).

Prestanite govoriti da pokajanje nije potrebno. Zato što jest potrebno. Isus je to rekao. I samo da znate, postoji 53 referenci koje se odnose na pokajanje u Novom zavjetu. Dakle, pokajte se (Matej 5,17; Djela 3,19; Rimljanima 2,5; 2. Petrova 3,9; 1. Ivanova 1,9).

Prestanite govoriti da su „neki dijelovi Biblije zbog kojih se osjećate neugodno“ nevažni spisi koji su se odnosili na to doba. Svih 66 knjiga, 1.189 poglavlja i 31.102 stihova nadahnuta je Riječ od Boga. Stoga, sljedeći put kada razmišljate o izbacivanju Starog zavjeta, samo se sjetite da ga je Isus mnogo puta citirao u sva četiri evanđelja (Ivan 1,1-4; Ivan 1,14; 2. Timoteju 3,16).

Prestanite očekivati da nevjernici/nekršćani razumiju Bibliju i/ili žive poput Krista. Dovoljno je teško samim kršćanima živjeti poput Krista, i to je nemoguće bez Njega (dok se ne skinu povezi s očiju) (2. Korinćanima 4,4; 2. Korinćanima 5,17; Galaćanima 5,24-25).

Prestanite se ponašati kao da je Veliko poslanje (Idite po svem svijetu i propovijedajte evanđelje) Veliki prijedlog. To je zapovijed. Krenite više (Matej 28,19; Marko 16,15).

Prestanite misliti da je u redu šutjeti o vašoj vjeri. Da, jednako je važno predstavljati Isusa time kako živimo, ali netko ne može odgovoriti na Radosnu vijest ako ju nije čuo… a ne mogu ju čuti ako nitko ne otvara svoja usta (Matej 10,27; Rimljanima 10,14-15).

Prestanite biti toliko strastveni kad je u pitanju vaša politička pripadnost, a ne toliko kad je u pitanju vaš odnos s Isusom. Ako se 99% onog što objavljujete na društvenim mrežama sastoji od kritiziranja vladinih dužnosnika i predsjedničkih kandidata – činite više štete nego koristi (Rimljanima 13,1-7; 2. Ljetopisa 7,14).

Prestanite koristiti Bibliju kako biste istjerali „pakao“ iz ljudi. To ne djeluje. Nikada. Ne zanima me jeste li u pravu – ako ste bezobrazni, nitko vas ne sluša. Ljubav pobjeđuje! (1. Korinćanima 13).

Prestanite s legalističkom vikom, naglim reakcijama i osudama. Time udaljavate ljude od vjere. Činite da dobra vijest postane loša vijest. Isus se sprijateljio s grešnicima. Pokušajte činiti isto i velike stvari će se događati (Marko 2,17; Luka 5,27-32; 1. Timoteju 1,15-16).

Prestanite se zvati kršćanima ako vjerujete da postoji više puteva koji vode ka spasenju. Isus je rekao da je On jedini put u nebo. Ako mu ne vjerujete, niste Kristov sljedbenik (Ivan 14,6; 1. Ivanova 2,4).

Prestanite živjeti na način kao da svi idu u nebo, a nitko ne ide u pakao. Isus je umro kako bi se cijeli svijet mogao spasiti, ali je rekao da je uzak put u nebo i malo ih je koji ga nalaze. I da se zna, propovijedao je više o paklu nego o nebu… ali to je činio bez korištenja megafona i manipulativnih taktika zastrašivanja (Matej 7,13-14).

Prestanite se ponašati kao da ste bolji od onih koji ne poznaju Isusa. Niste (Luka 18,19; Djela 10,34; Rimljanima 2,11-13).

Prestanite kritizirati vjernike koji zauzimaju biblijski stav u vezi morala i kršćanskih vrijednosti (koji su kristalno jasni u Bibliji) samo zato što ste sami kukavice. Isus nas nije pozvao da budemo politički korektni. Razvijte smjelost. I da, pokajat ću se za to što sam vas nazvao kukavicama (Djela 4–6).

Prestanite ukazivati na trun u oku svoga bližnjeg dok ignorirate brvno u svom vlastitom oku. Usput, dok ovo tipkam, jedva mogu vidjeti svoj kompjutor zbog klade u svom oku (Matej 7,3-5).

Prestanite biti bezobraznik, i točka. Bez obzira na vašu poziciju (ili bilo što), ako ne možete razgovarati u ljubavi, cimbal ste što ječi i vaša je poruka uzaludna. Dakle, vjerojatno vas nisam trebao nazvati kukavicom pod brojem 16 (1. Korinćanima 13).

Prestanite braniti grijeh. Prestanite mrziti grešnike. To je jednako važno. O da, i izgubite svoj kritički pogled (Psalam 97,10; Matej 22,37-39).

Prestanite koristiti izraz „onaj tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen“ izvan konteksta. Isus je odmah potom rekao: „Idi i ne griješi više!“ (Ivan 8,1-11).

Prestanite koristiti milost kao dozvolu da živite kako god želite. Isus je milost, stoga ga nemojte gaziti pod svojim nogama (Rimljanima 6,1-2; 1. Ivanova 2,4; Hebrejima 10,26-31).

Prestanite koristiti izraz (kada pozivate ljude u crkvu) „dođi kakav jesi“ ako ćete prigovarati kada se počnu pojavljivati (Marko 2,17; Luka 5,27-32).

Autor: Chuck Tate; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Charisma News / noviživot.net

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button