Zanimljivosti

Za razliku od Hrvatske, UK vrlo detaljno vodi statističke podatke o COVID-19!

Već od ljeta znamo da u UK postoji sustavni višak smrti mladih muškaraca (od 14 do 19 godina) koji nije povezan s COVID-19. U isto vrijeme ne vidimo višak smrti kod žena iste dobi, što eliminira velik broj mogućih uzroka za taj višak smrtnosti.

Iako za to u ovom trenutku ne postoje čvrsti dokazi (Faktograf.hr jasno sam napisao da nema dokaza, nema potrebe da pišete objavu u kojoj ćete utvrditi da nema dokaza), meni osobno je prvi „sumnjivac“ miokarditis nakon cijepljenja. Jučer sam pisao o velikom radu u časopisu Nature Medicine koji je jasno pokazao da je to stvarni problem i da se ne radi o zanemarivim brojevima, piše Gordan Lauc na svom Facebook profilu.

Problem s miokarditisom je da često ostane nedijagnosticiran, a u kombinaciji s intenzivnim fizičkim naporom može biti fatalan. Na razini pojedinca rizik je mali i ako doista želite cijepiti svoje muško dijete možete to napraviti bez velikog straha, no bilo bi mudro savjetovati mu da preskoči treninge 2-3 tjedna nakon cijepljenja. Posebice nakon druge doze, ili ako je prethodno već prebolio COVID-19.

Nažalost kada cijepite velik broj mladih muškaraca taj mali rizik pretvara se u vrlo opipljivi broj tragičnih posljedica. Oni koji donose odluke koje će mlade prisiliti na cijepljenje na sebe preuzimaju iznimno veliku odgovornost, a korist koju mogu postići je minimalna. Sve što postižemo cijepljenjem mladih je da oni nekoliko mjeseci nakon cijepljenja malo manje šire epidemiju. Time niti na koji način ne smanjujemo broj teško bolesnih starijih i rizičnih, već ih samo raspoređujemo u nešto duljem periodu.

Za razliku od Hrvatske, UK vrlo detaljno vodi statističke podatke o COVID-19!
WWW.CRODEX.NET

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button