Kultura

Prof. povijesti Goran Jurišić : Serijal HRT-a o NDH je protuhrvatski intoniran

”Serijal HRT-a o N.D.H., pod imenom “NDH”, prvi dio emitiran 20. rujna 2.021. na HTV 1, je protuhrvatski intoniran, ujedno i protivno istini, nije se poštivao ni minimum povijesnog znanstvenog pristupa tematici, tako da me podsjeća kao na neki uradak iz vremena komunističke totalitarne Jugoslavije.

Uz to primijetih, da je prvi dio serijala od 12 epizoda intoniran u skladu s velikosrpskim programom vlade Republike Srbije, Memorandum II, jer se ustaški borci nazivaju “teroristima”, iako su se borili za hrvatsku nacionalu stvar, hrvatsku nezavisnost i slobodu, dok se kraljevsku diktatorsku (veliko)srpsku vlast ne naziva terorističkom niti diktatorskom, iako je ona to de facto bila. Ustaški pokret je bio hrvatski narodno-oslobodilački pokret.

Autor serijala je titoistički povjesničar Hrvoje Klasić, dakle, dvorski režimski povjesničar, potpuno pristran koji je tematici pristupio s mržnjom. Zatim se pojavljuje ime povjesničara, titoista Tvrtka Jakovine, pa srpski “historičari”, pa neki Veljko koji nastupa kao “hrvatsko-srpski povjesničar”, i slični likovi kojih se ni Lenjinova propaganda ne bi posramila. Sve u svemu dajem prvom dijelu serijala čistu jedinicu, a vrijedi zapravo nulu, manje od WC-papira.

Iako su u navedenom prvom dijelu serijala “NDH” spomenuli atentat u Marseilleu iz 1934. godine, nisu spomenuli ime žrtve, francuskog ministra vanjskih poslova Louisa Barthoua, što je šamar Francuzima od strane Hrvoja Klasića, a u skladu s politikom Aleksandra Vučića koji Francuze i Engleze optužuje da su izdali Srbe. Istina o atentatu u Marseilleu nalazi se u mojemu videu “Oslobođenje istoče NDH od četnika 1942.” na YouTube-kanalu ‘Moja Hrvatska: CRO History & Politics’, organizator atentata je bila Hitlerova Njemačka, ‘Sicherheitsdienst’, tajna služba unutar tajne službe ‘Gestapo’, i arhitekt atentata je Reinchard Heydrich, čelnik ‘Reichsicherheitshauptamt-a’, a tehnički organizator atentata je suradnik SD-a, Eugen Dido Kvaternik, zajedno s drugim ustašama i bugarskim nacionalistima.

Atentat je nadgledala “Liepa plavka” iz Pavelićevog istoimenog romana, njemačka agentica ‘Sicherheitsdienst-a’, Melitte Wiedemann. Bio je to tipični ‘False Flag’ napad, a glavni cilj je bio Louis Barthou koji je stvarao obruč oko Njemačke s fašističkom Mussolinijevom Italijom, Austrijom, Čehoslovačkom Republikom, Kraljevinom Jugoslavijom i Sovjetskim Savezom.

Kad je atentat u Marseilleu uspio, Hitler je pred suradnicima izjavio: “Kocke su pale.” U ovom sramotnom prvom dijelu serijala “NDH” se najavljuje kako su ustaše “ratni zločinci” nad Srbima i Židovima, baš onako kako odgovara Kolindi Grabar Kitarović, Zoranu Milanoviću, Andreju Plenkoviću i ostalim veleizdajnicima-titoistima s partizanskim pedigreom, ali i četniku Aleksandru Vučiću, naravno.” napisao je prof. povijesti Goran Jurišić, u Zagrebu, dana 20. rujna 2021. godine.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button