Izbor uredništva

Zašto Sanja Despot iz Faktografa širi velikobošnjačku propagandu!?

Već više smo puta na našem portalu pisali o prljavim radnjama tzv. ministarstva istine vezano za njihovu promociju Covid ideologije ,LGBTIQ propagandu i najnovije vezano za klimatske promjene. Svi tekstovi koji se ne uklapaju u njihove narative proglašavani su ”neistinitima” te im je samim time ograničen doseg na najvećoj društvenoj mreži.

Međutim njihovo antihrvatsko djelovanje se nažalost nije zaustavilo samo na tome već se krenulo ispravljati očite činjenice vezano za ulogu Hrvatske u ratu u Bosni i Hercegovini i najnovije izjave predsjednika Milanovića .Kontroverzna novinarka Sanja Despot je u svom tekstu, na tragu velikobošnjačke propagande i specijalnog propagandnog rata koja je nažalost značajno zaživjela i dosta medija u Hrvatskoj , ponovno optužila Hrvatsku za navodnu podjelu BiH izvlačeći iz konteksta navodne transkripte predsjednika Tuđmana i neosnovane optužbe koje su dolazile od krivokletnika i najvećeg velikobošnjačkog lobiste u Hrvatskoj Stipe Mesića.

Stoga Faktografu i njihovoj kontroverznoj novinarki Sanji Despot trebamo ponoviti nekoliko činjenica stoga treba pogledati zanimljivo gostovanje povjesničara Ante Nazora na Laudato TV u kome je u 30 minuta raskrinkao sve jugoslavenske, bošnjačke i tzv. hrvatske kvazi povjesničare.

Aktivni sudionik Domovinskog rata, doc.dr.sc. Ante Nazor diplomirao je Povijest i Arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je magistrirao i doktorirao nacionalnu povijest. Predavao je povijesne kolegije na Visokoj dočasničkoj školi u Jastrebarskom, na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vanjski je suradnik HAZU-a, Leksikografskog zavoda i Vlade RH na znanstveno-istraživačkim projektima.

Autor je i koautor nekoliko knjiga te tekstova za kataloge izložbi s temama iz Domovinskog rata. Napisao je i nekoliko  monografija, autor je brojnih znanstvenih radova – većinom s problematikom iz hrvatske vojne povijesti te više od 30 stručnih i publicističkih radova  koji su objavljeni u prigodnim zbornicima ili stručnim časopisima.  Sudjelovao je na više znanstvenih skupova u zemlji i inozemstvu. Vodio je sekciju za vojnu povijest na II. kongresu hrvatskih povjesničara i organizirao više stručnih predavanja i okruglih stolova o temama iz Domovinskog rata.

Urednik je više knjiga, autor izložbe o početcima suvremene hrvatske države te autor scenarija za dokumentarni film “Vukovar 1991.”

Činjenica je da Faktograf nije neovisan te je izuzetno je opasan za društvo i medijske slobode. Faktografovi potkapacitirani plaćenici napadaju sve koji kritički razmišljaju i usude se reći istinu pa je trenutno Faktograf najveća opasnost za slobodu govora i novinarsku struku te demokraciju općenito. Faktograf je jedna od najtoksičnijih i najopasnijih pojava u hrvatskom društvu a u najvećoj krizi u Hrvatskoj otvoreno i agresivno svrstali na stranu protunarodnih i protuvladinih fanatika oštromjeraša a očito sada vrše i velikobošnjačku propagandu.

NAGLAŠAVAMO: Cenzura je u RH bila Ustavom zabranjena, a medijski monopol kažnjiv. Sve do pojave Faktografa. Oni su iznad ustava. Faktograf i njegovi članovi Petar Vidov i Sanja despot dobili su od Plenkovića dozvolu za protuustavnu cenzuru hrvatskog novinarstva. Dao mu je za pravo da uskraćuje slobodu govora Hrvatima pa čak i Predsjedniku RH.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button