Izbor uredništva

RAGUŽ:ADMINISTRATIVNI PREUSTROJ JE RJEŠENJE ZA BiH!?

Višegodišnja probošnjačka politika međunarodne zajednice i letargičan odnos vanjske politike RH prema Hrvatima u BiH rezultirali su time da je Hrvatima tri puta nametnut Komšić u predsjedništvo, a stekli su se svi preduvjeti da se to dogodi i četvrti put u listopadu. Međutim, vjerujemo da će građani ovaj put birati pametnije, tj. da će izabrati predstavnike koji imaju hrabrosti i plan kako riješiti pitanje Hrvata u BiH. HRS zagovara administrativno preuređenje BiH i to će nastojati realizirati nakon izbora.

Nakon sudjelovanja na Okruglom stolu u organizaciji Most-a u Saboru Republike Hrvatske, predsjednik HRS-a Slaven Raguž gostovao je na televiziji N1 Hrvatska kod Domagoja Novokmeta, gdje je nastojao javnosti u Hrvatskoj pojasniti u kakvoj se nezavidnoj poziciji nalazi Hrvatski narod u BiH. Ljudi u RH često ne razumiju samo kompleksno uređenje BiH, kao i što to Hrvatima u BiH smeta. Raguž se u intervju osvrnuo na odnos međunarodne zajednice prema BiH kao i Vlade Republike Hrvatske. Politiku međunarodne zajednice do sada, jasno je ocijenio kao štetnom za Hrvate u BiH, a politiku RH nedovoljno jasnom i snažnom.

Politika RH prema BiH svela se na odnos dva bratska HDZ-a koja oba barem jednim okom stalno gledaju na Bruxelles. Političke posljedice toga su nesagledive. Raguž je kratko i jasno prezentirao prijedlog HRS-a za teritorijalnim preuređenjem BiH koje bi riješilo sve presude međunarodnih i domaćih sudova, kao i značajno smanjilo administrativno-birokratski aparat. S tim je pokazao kako HRS ima jasan plan i strategiju kako riješiti problem, za razliku od sadašnjeg vodstva Hrvata koji mijenjaju mišljenje iz mjeseca u mjesec.

Pogledajte cijeli intervju Slavena Raguža za N1 Hrvatska:

Cijeli prijedlog možete preuzeti na ovom Linku.

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button