Vjera

Papa upozorava da je ovo teško vrijeme za čovječanstvo

U svojoj homiliji na misi za blagdan Gospe od Guadalupe, koji obilježava spomen na ukazanje Djevice Marije svetom Juanu Diegu u Mexico Cityju 1531., papa Franjo je istaknuo da slavlje dolazi “u teško vrijeme za čovječanstvo”.

“Ovo je teško vrijeme, ispunjeno tutnjavom rata, rastućom nepravdom, glađu, siromaštvom i patnjom”, rekao je papa, a ovo “tmurno i uznemirujuće” vrijeme nosi “znakove još većeg razaranja i pustoši”.

Ujedno nam, pripremajući se za Božić, Božja “ljubav i njegov silazak k nama govore da je ovo i povoljno vrijeme spasenja, u kojem nam Gospodin po Majci Djevici nastavlja darivati ​​svoga Sina”.

Isus nas, naime, poziva „da se „bez odgađanja“ uključimo jedni u druge, da se susrećemo s našom braćom i sestrama koji su zaboravljeni i odbačeni od strane naših potrošačkih i ravnodušnih društava“, rekao je.

Dolazak Božjeg Sina u ljudskom tijelu “vrhunski je izraz njegova božanskog plana usmjerenog prema našem spasenju”, rekao je. „Bog, koji je tako ljubio svijet, poslao nam je svoga Sina, ‘rođenog od žene’, da ‘tko u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni’.

Ništa što je naše njemu nije strano, jer on je ‘jedan od nas’, blizak, prijatelj, istinski s nama u svemu osim u grijehu’, dodao je.

Naša teška vremena podsjećaju na teška vremena iz prošlosti, rekao je, uključujući i ona iz sredine 16. stoljeća.

„Prije gotovo pet stoljeća, u kompliciranom i teškom vremenu za stanovnike novoga svijeta, Gospodin je želio preokret izazvan susretom dvaju različitih svjetova preobraziti u povratak smisla i dostojanstva, u otvorenost Evanđelju, u otvorenost Evanđelju, u ponovno uspostavljanje smisla i dostojanstva. “ tvrdio je.

„Naša Gospa od Guadalupe došla je u blažene zemlje Amerike, predstavljajući se kao ‘Majka pravoga Boga za kojega živimo’ da tješi i brine za potrebe malene, ne isključujući nikoga, da ih prigrli kao brižne majke svojom prisutnošću, ljubavlju i utjehom”, rekao je on.

Snimka zaslona

I danas nas Gospa od Guadalupe “poziva da ostavimo sve predrasude i strahove koji žive u našim srcima i da se pouzdamo u ‘pravog Boga za kojega živimo’, radosno i pouzdano nas upućuje da potvrdimo svoju pripadnost Gospodinu,” dodao je .

Papa je nadalje pozvao “sve članove Crkve hodočasnika u Americi, pastore i vjernike, da sudjeluju u ovom slavljeničkom putovanju koje ima za cilj promicati susret s Bogom preko Gospe od Guadalupe” koje će se slaviti za devet godina, 500. obljetnicu Marijina ukazanja .

“Ona nas želi podsjetiti da je Evanđelje oblikovalo dušu Latinske Amerike,” rekao je, “i da je kao vjernicima u Kristu naša odgovornost biti vjerni svjedoci ljubavi Isusa Krista i odlučujući protagonisti u izgradnji nove kulture“.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Epoha

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button