Vijesti

”Kud svi Turci tu i mali Mujo”! Federacija BiH od 20.12. uvodi covid potvrde.

Pomoćnica federalnog ministra zdravstva Marina Bera kazala je da je u četvrtak na sjednici Vlade Federacije BiH razmatrana informacija o epidemiološkoj situaciji te da su usvojene nove zapovjedi Kriznog stožera

Kako je kazala, odlučeno je da se od 20. prosinca uvedu CTP potvrde, odnosno cijepljen, testiran, prebolio.

To je već postala praksa u drugim zemljama, a mi imamo dovoljno cjepiva da broj cijepljenih možemo u kratkom roku povećati, kazala je Bera. To što se navedena mjera nije pokazala uspješnom u drugim zemljama koje imaju daleko veći broj zaraženih od BiH očito ne zanima Čerkeza i ministricu Bera.

Bera je istaknula da su naložili županijama da u sljedećem razdoblju osiguraju uvjete za to.

Potvrde će se, dodala je, u prvom redu uvesti za sve zaposlene u sektoru zdravstva, socijalne zaštite i za sve uposlene u upravi na svim razinama vlasti.

Tvrdi da postoje osobe koje se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti te da će im se omogućiti da bez takve potvrde dođu na radno mjesto.

Bera je navela da je donesena mjera da timovi za cijepljenje idu ka stanovništvu, a naređeno je svim općinama da organiziraju punktove te mobilne timove koji će ići prema stanovnicima u udaljena područja te kod onih koji ne mogu doći do punktova zbog zdravstvenih stanja.

Pojasnila je da su mjere usvojene na osnovu procjene epidemionoške situacije te održanog sastanka sa županijskim premijerima.

Tvrdi da je procijenjeno da je u FBiH visoka razina prijenosa te da incidenca iznosi 146,4 slučaja na 100.000 osoba. Broj hospitaliziranih je povećan za sedam posto. Također je dodala da broj cijepljenih prvom dozom iznosi 27 posto, a drugom dozom 24 posto.

Ova odluka Vlade FBiH i Kriznog stožera ne vrijedi na području Županije Zapadnohercegovačke s obzirom da je u ovoj županiji i dalje na snazi stanje nesreće koje je proglašeno prije nego što je to urađeno na entitetskoj razini. Samim time ŽZH sama odlučuje o svemu. Inače Županija Zapadnohercegovačka uz izuzetno malu procijepljenost od svega 10 % ima desetostruko manje slučajeva nego susjedna Hrvatska.

Kako će reagirati ostale Županije i građani ostaje nam da vidimo. Ono što sasvim sigurno je da možemo očekivati nove prosvjede u BiH .

Za sve koji nisu baš shvatili da malo ponovimo gradivo, jer očito neki nikako da potpuno savladaju osnove, koje su vrlo jednostavne. Nikakve mjere i covid propusnice , nigdje u svijetu, nisu dale nikakav rezultat. Činjenica i to statistička. Najoštrije mjere i covid propusnice su čak donosile i najveće brojke.

Dakle ništa od toga ne radi, osim što uništava živote, poslove i psihu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button