Zanimljivosti

Ideja za projekt u vezi klimatskih promjena

Kroz povijest smo se nagledali različitih vrsta terora i terorizma i svi su bili umotani u plemenite ideje, bilo božanske, bilo humanističke. Jedna od najnovijih su tzv. borci protiv klimatskih promjena .

Poznati poduzetnik i matematičar Nenad Bakić objavio je zanimljivu ideju i ponudu u vezi klimatskih promjena odnosno razotkrivanja lažnih boraca protiv klimatskih promjena. Njegovu objavu donosimo u nastavku:

”Website / Social koji će objavljivati javne fotografije i ostale podatke klimatskih influensera, faktčekera i ostalih ‘zabrinutih za klimu’ (a moguće samo parazita na toj temi), a iz kojih se vidi da sami ne brinu o klimi. Mislim da svatko tko maltretira druge oko klime mora krenuti od sebe – recimo ne putovati na koncerte na dinosaure (autom ili avionom) , paliti klima uređaje ili ići na koneferenciji fizički.

Važno je da se koriste javne fotografije i drugi dokumenti – paraziti se često vole slikati – da ne bude doxanje ili ‘udarac u intimu’. No ako neki depopularizator objavi javno golu sliku iz kupaonice to je OK.

Fora bi recimo da se vidi da je neki klimatski faktčeker putovao avionom ili autom na konferenciju u inozemstvu ili na skijanje (umjetni snijeg! prijevoz! proizvodnja opreme!).

U idućoj fazi se računa karbonski otisak. Recimo ako popularizator klimatske zabrinutosti od 150 kg. težine leti na koncert, izračuna se otisak srazmjerno težini itd.

Mene bi baš zanimalo razotkrivanje lažnih klimatskih proroka kako bi do izražaja došli pravi, pa ako imate dobru ideju i dobar razlog zašto ćete uspjeti, mogu i pomoći u financiranju.” napisao je Bakić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button