Vijesti

Hrvatsko pravosuđe sudilo generalu Zagorcu 19 godina. Došla zastara i pogledajte koliko mu sad moramo platiti odštete…

Proces protiv umirovljenog generala i bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca zbog navodno nezakonite obnove vikendice nekadašnjeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera nedavno je obustavljen na Vrhovnom sudu RH jer je nastupila zastara. Zagorca se teretilo da je odobrio gotovo 1,1 milijun kuna za obnovu Šporerove vikendice jer su ju uništile hrvatske postrojbe tijekom Domovinskog rata. Proces je čak četiri puta ponavljan, a te optužbe nisu pravomoćno dokazane. Zbog zastare kaznenog progona suđenje više nije moglo biti nastavljeno. Piše TELEGRAM

Telegram na Županijskom sudu u Zagrebu doznaje da će sada iz proračuna tog suda odvjetnicima koji su zastupali Zagorca i suokrivljene u ovom procesu biti isplaćeno nešto manje od 690 tisuća kuna sudskih troškova. Paradoks je to koji se u hrvatskom pravosuđu ne viđa rijetko, a ovdje je posebno zanimljivo da je ogroman trošak napravljen jer je suđenje trajalo 19 godina.

Jedan odvjetnički ured za to je vrijeme napravio oko 276 tisuća kuna troškova, drugi nešto više od 250 tisuća, te treći gotovo 157 tisuća kuna troška.

Zagorec, nekadašnji direktor RH Alana i pomoćnik ministra obrane, u Zagrebu je 2009. osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je 2000. odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane iz sefa MORH-a odnio torbu s draguljima vrijednim pet milijuna dolara.

Zagorec je nakon pet godina u zatvoru na ljeto 2013. pušten na uvjetnu slobodu nakon odslužene dvije trećine kazne. Zbog te mu je presude, odlukom predsjednika Republike, oduzet generalski čin.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button