Zanimljivosti

Google najtraženiji pojmovi za Hrvatsku u 2021.godini

2021.g. je na izmaku, a Google najtraženiji pojmovi su nedavno objavljeni i za Lijepu našu. Neki od njih mogli bi iznenaditi. Naime jedan zanimljiv način na koji možemo sagledati godinu na izmaku jest i to što smo najčešće pretraživali putem najpoznatije internetske tražilice Google.

Nogometna nacija

Podsjetimo, ove se godine igralo odgođeno Europsko prvenstvo u nogometu koje se trebalo održati lani. Možda zato ne bi trebalo čuditi da se među top 10 najtraženijih pojmova nalazi čak tri nogometna. Štoviše, na samom prvom mjestu je pojam “Euro 2020”, a moramo priznati da nas to zapravo ne čudi.

Ovo je popis svih 10 najtraženijih pojmova u Hrvatskoj u tekućoj godini:

 1. Euro 2020
 2. Izbori
 3. Ambasadorova kći
 4. COVID potvrde
 5. Dinamo – Tottenham
 6. Popis stanovništva
 7. Đorđe Balašević
 8. Eurosong
 9. Squid Game
 10. Hrvatska – Rusija

Na popisu se nalaze neki od “važnijih” pojmova kao što su Izbori, COVID potvrde i Popis stanovništva, ali evidentno je da Hrvati više Google koriste za sport i zabavu čemu svjedoče nogometne, filmske i glazbene pretrage. Na jednoj neočekivano visokoj poziciji našla se i serija Ambasadorova kći. Riječ je o turskoj seriji koja se prikazuje ne Novoj TV i izgleda da je ostavila poprilično jak dojam na svoje gledatelje.

Serije i filmovi

Spomenuta serija Ambasadorova kći tako predvodi popis najčešće pretraživanih serija u 2021. godini. Serije koje se nalaze u top 10 pretraživanih uglavnom su serije koje se prikazuju na nekim od domaćih kanala, ali Squid Game je ipak završio na visokom drugom mjestu. Naravno, riječ je o južnokorejskoj seriji koja u kratkom roku nakon svog izlaska postala mega-hit, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.

 1. Ambasadorova kći
 2. Squid Game
 3. Bridgerton
 4. Ginny and Georgia
 5. Dnevnik velikog Perice
 6. Outer Banks
 7. Bogu iza nogu
 8. Gülperi
 9. Dar Mar
 10. Melek

Kada se osvrnemo na najčešće pretraživane filmove, tu listu od top 10 najpopularnijih predvodi srpski film Južni vetar: Ubrzanje. Riječ je o nastavku u istoimenom serijalu, a Hrvatima je prvi dio očito bio toliko dobar da ih je zanimalo sve o njegovom nastavku. Na toj ljestvici se od filmova iz regije nalazi još Toma, dok su ostala mjesta popunjena filmovima holivudske produkcije.

 1. Južni vetar: Ubrzanje
 2. DuneToma
 3. Army of Thieves
 4. Red Notice
 5. Zvijezda je rođena
 6. Eternals
 7. James Bond
 8. Venom
 9. Zack Snyder’s
 10. Justice League

Najčešće tražena događanja

Među top deset najtraženijih događanja, Hrvati su još jednom pokazali da se radi o sportskoj, mahom nogometnoj naciji. Osim pretraga kao što su Izbori i Eurosong, ostalih osam mjesta drže sportski događaji. Među njima je vodeći, naravno, EURO.

 1. EURO
 2. Izbori
 3. Dinamo – Tottenham
 4. Eurosong
 5. Hrvatska – Rusija
 6. Hrvatska – Španjolska
 7. Hrvatska – Škotska
 8. Dinamo – Villarreal
 9. Hrvatska – Češka
 10. Olimpijske igre

Ostala pretraživanja

Google je kreirao još dvije zanimljive liste najčešćih pretraživanja, a na njima su istaknuli koje su reality showove i dijete Hrvati najčešće pretraživali. Ne čudi da su svi pretraživani realityji oni koji su se prikazivali na hrvatskim programima, a predvodi ih Brak na prvu.

 1. Brak na prvu
 2. Ljubav je na selu
 3. Zadruga
 4. MasterChef
 5. Supertalent

Kada je o dijetama riječ, malo je reći da Hrvate zanima na koje načine mogu smršavjeti. Međutim, moglo bi biti pomalo zabrinjavajuće da se na tom popisu kao najčešće pretraživanje našla baš liposukcijska dijeta.

 1. Liposukcijska dijeta
 2. Medicinska dijeta
 3. Dijeta 10 posto
 4. Dukan dijeta
 5. Dijeta bez ugljikohidrata

Izvor: https://geek.hr/clanak/ovo-su-najtrazeniji-pojmovi-na-googleu-u-hrvatskoj-u-2021-godini/#ixzz7Eg452xUf

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
geek.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button