Domovina

Glasnović:Ubojstvo dvanaest Redarstvenika iz perspektive druga Milorada prije 2 godine

Kažeš nisu bili civili? Bili su hrvatski policajci na hrvatskom tlu. Bili su legitimni organi vlasti, tvoji su dakle pucali ne samo na njih nego i na državu. Da li je trudna Ružica Markobašić bila civil? Nemilosrdno pretučena, odvedena na Ovčaru pa trudna zvjerski silovana i nakon toga upucana u trbuh? Da li je Martina Štefančić koja je imala samo 4 godine bila civil? 4 prostrjelne rane u grudnom košu i jedna na vratu?

Da li je Igor Kačić koji je s gelerima iz bolnice izveden na Ovčaru i ubijen samo zato što je bio sin zapovjednika Sajmišta bio civil?

Što je sa 28 ubijene djece u Slavonskom brodu, da li su oni bili civili? Milorade, u Domovinskom ratu ubijeno je 6.650 hrvatskih civila, među pobijenima je bilo oko 400 djece, najmlađe ubijeno dijete je imalo smo dva mjeseca dok se 665 civila još uvijek vode kao nestali. Kad si im se došao pokloniti i zapaliti svijeću? Da li si zatražio procesuiranje za ijednu likvidaciju ovih civila? Da li im polažeš vijenac na obljetnicama? Pričaš li svojim studentima o njima? Kada si osudio ijedan zločin počinjen nad Hrvatima a da nisi izjednačavao žrtvu i agresora? Da li te sram na današnji dan dok su oči roditelja i obitelji 12 redarstvenika uprte u njihove nadgrobne ploče izjaviti ovako nešto?

Kažeš nisu bili civili? A što da jesu, bi li bilo drugačije?

-Sumnjam, prošli bi identično! Pripadnici tvoga naroda su u ratu sami svoje civile gazili i ubijali, pa kako onda ne bi tuđe. Ti si nasljednik i čelnik stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, sama ta činjenica o tebi sve govori. Kada si od Srbije tražio odštetu za logoraše? Kada ćeš se u ime svoga naroda ispričati za sve počinjene zločine nad hrvatskim narodom? Što je s ratnom odštetom? Kada ćeš tražiti da se uklone spomenici četnicima diljem Hrvatske?

Gdje su naši nestali Milorade? Gdje je doktor Šreter? Odgovori su suvišni, bitno je da je koalicija čvrsta.

Željko Glasnović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button