Izbor uredništva

DOSTA JE ŠUTNJE: Sedam pripadnika BBB-a u Grčkoj je izbodeno noževima!!!

DOSTA JE ŠUTNJE: Sedam pripadnika BBB-a u Grčkoj je izbodeno noževima, jedan navijač teško ranjen i prijeti mu sepsa – a hrvatsko veleposlanstvo ne poduzima ništa?!

Ovo su najnovije informacije iz Grčke, neke od njih još uvijek nisu javno objavljene, a dobili smo ih iz izvora bliskih navijačima Dinama, piše Velimir Bujanec

U navijačkim sukobima uoči utakmice AEK-a i Dinama u Ateni, sedam naših državljana izbodeno je noževima, trojica su propucana signalnim raketama – i nitko od njih nije adekvatno zbrinut?!

Najteže stradali Hrvat ima otvorenu glavu i napuknutu kralježnicu, dobio je ukupno sedam uboda nožem… Njegovo zdravstveno stanje je iznimno teško i prijeti mu infekcija, međutim – to kao da nikoga ne zanima?!

Hrvatsko veleposlanstvo u Ateni, prema tvrdnjama naših izvora, ne radi ništa u korist BBB-a i presuda protiv njih kao da je već donesena, iako su svi uhićeni Hrvati podvrgnuti DNA testiranju – i nikome nije dokazano da je usmrtio navijača AEK-a.

Kada naši ljudi pokušavaju doći do konzularne pomoći, u veleposlanstvu im poklapaju slušalicu i praktički su pristali na namještaljku, s ciljem umirivanja grčke javnosti… Baš ih briga za sudbini skoro stotinu vlastitih državljana?!

U udarnim vijestima još nismo čuli da su navijači Dinama u Ateni, zapravo bili žrtve sačekuše – pa su se morali boriti za goli opstanak. Osim domaćih lijevih anarhista iz AEK-a, dočekalo ih je i dvadesetak Talijana, navijača Livorna poznatih po ekstremno komunističkim stavovima, kao i pedesetak Francuza, navijača Olympiquea – također radikalnih ljevičara…

KAKO TO DA NITKO NIJE UHITIO TALIJANE I FRANCUZE?!

Bi li službeni Rim i Pariz tek tako ostavili svoje državljane na milost i nemilost Grcima i njihovom nakaradnom zatvorskom sustavu?! Ili bi možda u Grčkoj bolje prošli vijećnici Možemo da su išli posvojiti dijete iz Konga, čija se obitelj nasukala migrantskim splavom na otok Lezbos?!

Kad već govorimo o ekstremnim skupinama iz Italije i Francuske, kako to da u slučaju navijačke internacionale AEK-Livorno- Olympique toliko hvaljeni Plenkovićev Schengen – vrijedi, a kada su u pitanju navijači Dinama i Panathinaikosa – kao da nije riječ o državljanima država članica EU?!

Posebno je zanimljivo kako su u Grčku uspjeli ući navijači iz Minska, također kao potpora AEK-ovima, kada znamo da za državljane Bjelorusije zbog rata u Ukrajini vrijedi poseban režim putovanja?!

Zbog čega se tek rijetki mediji usuđuju reći da je tragično preminuli navijač AEK-a itekako poznat grčkoj policiji – te da je svojedobno u Marseilleu kao “ispomoć” navijačima Olympiquea, sudjelovao u napadu noževima na petoricu navijača PAOK-a, suparničkog kluba iz Grčke. Kako bi Grci reagirali da je tada netko preminuo?!

Ako je nesretnik doista “poput anđela” s praznih terasa kafića kod AEK-ovog stadiona “mirno promatrao” gostujuće navijače, zbog čega još uvijek nismo vidjeli snimke sa sigurnosnih kamera koje je izuzela grčka policija, a koje bi to dokazale ili demantirale?! Ostaje nepoznanica i zbog čega je preminuli grčki navijač čak dva puta odbio ući u hitnu pomoć… Jel’ se možda bojao uhićenja?! Jel’ na njegovim rukama možda bilo krvi nekog od iz izbodenih hrvatskih navijača?!

Redakcija Bujice ovim se putem još jednom pridružuje borbi za istinu. Apeliramo na Hrvate u Domovini i diljem svijeta da ne vjeruju protuhrvatskoj kampanji, koju su poveli srbijanski mediji ljubomorni na hrvatske nogometne uspjehe i neustrašivost naših navijača. Širenju propagandnih laži iz Atene preko Beograda i njihovih službi, pridružili su se i određeni krugovi u našoj državi, ali je sreća da raznim ‘lalićima’ narod ipak ne vjeruje.

S druge strane, kao pozitivan primjer valja naglasiti angažman gospođe Vlatke Peras iz Dinama, koja je stala uz navijače svoga kluba i kako neki kažu – ponosno rekla da “svoje ljude ne bi prodala i da su najgori na svijetu”. Nasuprot nje i ovoga je puta milicajac koji je izvisio iz Dinama – pa u određene medije plasira laži protiv BBB-a, kako bi se osvetio za gubitak dobro plaćene klupske fotelje…

Hrvatice i Hrvati, potražite na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova broj našeg veleposlanstva u Ateni, izvršite pritisak da se uhićenim hrvatskim državljanima pod hitno omogući sva potreba konzularna, pravna i ljudska pomoć! Plava divizija koja je privremeno zapela u Grčkoj, našoj Domovini vrijedi mnogo više od drugova koje su onako revno spašavali iz Zambije.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button